Листкове тістечко Наполеон домашнє простий рецепт. Один з найулюбленіших десертів 🧡 Друзі, сподіваюся цей варіант вам теж сподобається🤗 Дивовижний крем з кислинкою 🍋
Інгредієнти
ДЛЯ ТЕСТУ
✅Борошно-1200 р
✅Ванільний цукор-2 ч. л
✅Злив масло-700 г
✅Оцет-2 ст. л
✅Сіль-1/2 ч. л
✅Яйце-2 шт
✅Вода-400 г
ГОТОВИЙ ТОРТ У МЕНЕ 30*26 см
У мене вийшло 20 тістечок.
Для заварного крему 🍋
✅Молоко-700 г
✅Вершки-300 г (33% жирності)
✅Цукор-400 г
✅Яєчні жовтки-8 шт
✅Ванільний цукор-1 ч. л
✅Кукурудзяний крохмаль-100 г
✅Цедра одного лимона
Для другого крему
✅Вершковий сир-400 г (у мене Philadelphia)
✅Згущене молоко-100 г
✅Вершки-100 г (33% жирності)
✅Ванільний цукор-2 ч. л
ДЛЯ ІТАЛІЙСЬКОЇ МЕРЕНГИ
✅Яєчні Білки-135 р
✅Цукор-270 р
✅Вода-75 г
✅Лимонний сік-2 ч. л
Листкове тістечко Наполеон домашнє покроковий рецепт
1. ДЛЯ ТІСТА.
У холодну воду додати сіль, оцет і яйця. Розмішати. Холодне злив масло натираємо на тертку з борошном. Вливаємо яєчну суміш. Швидко замішуємо тісто. А точніше збираємо в один клубок. Місити тісто не можна. Ділимо тісто на 6 частин. Накрити і дати стабілізуватися мінімум 2 години в холодильнику. Я зазвичай готую ввечері на ранок. Розкачати кожен пласт на весь деко і навіть трохи більше, так як тісто в духовці стискається. Випікати в розігрітій до 250*С духовці до золотистого цвета.
У холодну воду додати сіль, оцет і яйця. Розмішати. Холодне злив масло натираємо на тертку з борошном. Вливаємо яєчну суміш. Швидко замішуємо тісто. А точніше збираємо в один клубок. Місити тісто не можна. Ділимо тісто на 6 частин. Накрити і дати стабілізуватися мінімум 2 години в холодильнику. Я зазвичай готую ввечері на ранок. Розкачати кожен пласт на весь деко і навіть трохи більше, так як тісто в духовці стискається. Випікати в розігрітій до 250*С духовці до золотистого цвета.
2. Для крему.
Збити до щільної маси. Далі, з’єднати обидві маси. Повинен вийде однорідний крем. Цей крем підійде як для медовика так і для Наполеона. Готовий торт можна оформити за бажанням і подати в такому вигляді👌🏻(робити з нього тістечко не обов’язково). Все по вашій желанию.
Збити до щільної маси. Далі, з’єднати обидві маси. Повинен вийде однорідний крем. Цей крем підійде як для медовика так і для Наполеона. Готовий торт можна оформити за бажанням і подати в такому вигляді👌🏻(робити з нього тістечко не обов’язково). Все по вашій желанию.
3. ДЛЯ ІТАЛІЙСЬКОЇ МЕРЕНГИ.
Італійська меренга на торт безе рецепт.
Італійська меренга на торт безе рецепт.
4. Меренгу зверху обпалюю кондитерської пальником. Насадка у мене Санта-Анна.
Відео рецепт 👇