Цукрова карамель з вершками і маслом

Цукрова карамель з вершками і маслом простий рецепт. Смачна і, головне, правильна домашня карамель – це ж ціле мистецтво! Скільки разів вона у вас виходила з грудочками цукру? Скільки разів покривалася цукровою скоринкою? А твердої як камінь? Загалом, якщо хочете навчитися правильно варити правильну карамель – прямо зараз біжіть до мене в сториз! Я там максимально детально розповіла і показала всі тонкощі! Сториз скоро пропадуть, встигайте! А тут напишу рецепт своєї улюбленої карамелі, смакота неймовірна!

Інгредієнти

120 г цукру
120 г вершків 33%
60 г вершкового масла мжд 82.5%
6 г ванільною пасти (за бажанням)
1 г солі (за бажанням)

Цукрова карамель з вершками і маслом покроковий рецепт

1. В сотейнику з товстим дном розтопити цукор до карамельного стану. Паралельно нагріти вершки до 82С.
2. Деглазувати гарячими вершками цукор. Варити до 102-103С (близько хвилини).
3. Охолодити до 40С, додати холодне вершкове масло, пробити блендером. Перелити в банку, зберігати в холодильнике.