Як смачно зробити Люля-кебаби з яловичини з смаженою картоплею з опеньками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Інгредієнти для люля:
•Яловиче стегно – 1 кг
•Яловичий жир – 250 р.
•Цибуля ріпчаста – 200 р.
•Коріандр – 1.5 ч. л.
•копчена Паприка – 1.5 ч. л.
•Сіль – 2 ч. л.
•Перець мелений – 1.5 ч. л.
☝🏼За бажанням можете додати свіжу зелень (25 р.) і свіжого гострого перцю (20 р.)
Інгредієнти для смаженої картоплі:
•Картопля – 3 шт. (великі)
•Мариновані опеньки – 200 р.
•Часник – 2 зубчики.
•Вершкове масло – 20 р.
•копчена Паприка – 1 ч. л.
•Куркума – 1 ч. л.
•Сухі трави – 1/2 ч. л.
•Сіль, перець – за смаком.
Люля-кебаби з яловичини з смаженою картоплею з опеньками покроковий рецепт
1. Фарш для люля в ідеалі нарубати тараторками, але якщо ви не хочете возитися з цим, то пропустіть м’ясо і яловичий жир двічі через м’ясорубку, використовуючи велику насадку. Цибулю, зелень і гострий перець варто нарізати дрібно-дрібно за допомогою ножа. З’єднуємо всі інгредієнти разом, додаємо спеції і ретельно замішуємо фарш, щоб все рівномірно распределилось.
2. Фарш необхідно гарненько збити, щоб розвинути в ній клейковину, далі викладаємо фарш в плоску ємність і відправляємо в морозилку на 30-40 хвилин. Далі формуємо люля на дерев’яних шпажках по 80-100 грам. Також за цим рецептом можна приготувати на мангалі, на шампурах🤘🏼😃 Обжарит можна на сковороді гриль або запекти в розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 15 хвилин. Приготуємо картофель.
3. Для цього нарізаємо картоплю на невеликі, однакові кубики і відправляємо в киплячу, підсолену воду на 5 хвилин. Далі обсмажуємо картоплю на вершковому маслі до готовності, не забудемо додати спеції і гриби. Я використовував мариновані опеньки, ви ж орієнтуйтеся по своєму вкусу.
4. Головне ретельно процідити від зайвої вологи гриби, щоб картопля не розмокла. Подаємо люля в гарячому вигляді на аркуші лаваша, притрусивши свіжою червоною цибулею, а поруч картопля, приємного апетиту🤗
Відео рецепт 👇