Мачанка по білоруськи з картопляними млинцями

Як смачно зробити Мачанку по білоруськи з картопляними млинцями простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Що ж таке мачанка – це білоруське національне блюдо, м’ясний соус, який готується на основі обсмажених свіжих свинячих ребер, які потім тушкують на сковороді, або в глиняному горщику з підливою.
Своїми коренями блюдо іде в народну кухню Великого князівства Литовського, і відомо з середини XVIII століття. Автором рецепту є королівський кухмистр Верещака. Природно, варіацій рецептів мільйон: з борошном, зі сметаною, з вершками і тд.
Тому що картопляні млинці – це найкрутіші млинці, які ми коли-небудь робили😅 і з блендером вони вийшли ідеальними – завантажив інгредієнти, вжух і готово. Можна смажити.

Інгредієнти

Для млинців:
▪️9 середніх плода картоплі
▪️2 яйця
▪️200г сметани
▪️2 часточки часнику
▪️маленька цибулина
▪️8-10ст.л. борошна
▪️10г розпушувача
▪️сіль/сванская сіль

Для начинки:
▪️3-4 скибочки бекону
▪️2 середніх цибулини
▪️6 ковбасок
▪️2 курячих філе
▪️400г сметани
▪️сіль/перець

Мачанка по білоруськи з картопляними млинцями покроковий рецепт

1. Все дуже просто. І так само смачно, тому приготуйтеся, відлетить все зі свистом 🤭 Картоплю помити і почистити. Порізати навпіл і завантажити в чашу блендера. Додати 2 яйця, сметану, сіль і сванскую сіль, часник і цибулю. Збити на програмі «смузі» Додати борошно і разрыхлитель.

2. Не додавайте відразу всю. Спочатку – 8 ложок і якщо тісто буде рідким – додайте ще. Ще раз збити. Смажимо на невеликій кількості олії з двох сторін. Складемо стопкою. Тепер підлива 😋 Бекон нарізати на соломку і обсмажити, додати цибулю, знову добре обжарить.

3. Ковбаски я порізала, щоб потім було зручніше є. До цибулі і бекону додати ковбаски і куряче філе. Обсмажити все разом до готовності. Додати сметану, сіль і перець

4. Тушкувати все разом 5-7 хвилин і можна подавати 😋 Мені дуже смачно з морквою і солоними огірками 🙃