Інгредієнти
Інгредієнти на 12 штук
⠀
🧁 Тісто:
Масло вершкове – 113 р
Цукор – 130 г
Яйця – 2 шт.
Молоко – 115 р
Лимонний сік – 1 ст. л
Борошно – 190 р
Розпушувач – 1 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
Сіль – щіпка
Мак – 35 р
⠀
🍋 Лимонний курд
Сік лимона – 100 г
Цедра 1 лимона
Яйце – 130 р
Цукор – 100 г
Масло вершкове – 100 г
Желатин (180 блюм) – 2,5 р
Залити желатин водою (12 г води).
⠀
Крем:
Масло вершкове – 80 г
Вершки жирні – 80 р
Цукрова пудра – 100 г
Вершковий сирний сир – 350 г
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Макові капкейки з лимоном і кремовими шапочками покроковий рецепт
Змішати і просіяти сухі інгредієнти. Підготувати молоко нагріти його трохи і додати лимонний сік. Молоко повинно створожиться. Збити м’яке масло з цукром в дуже пишну білу масу, додавати по одному яйця кімнатної температури, збиваючи.
Всипати половину сухих інгредієнтів і половину молока, перемішувати на низькій швидкості. Потім молоко і завершити сухими інгредієнти. Перемішати 10-20 секунд до об’єднання, не більше. Заповнити паперові капсули для капкейків на 2/3. Випікати в розігрітій духовці при 170С близько 20 мин.
Нагріти в товстостінному сотейнику яйця, цукор, сік і цедру до 82С. На лопатці має залишитися чіткий слід, якщо провести пальцем. Зняти з вогню, додати желатин, перемішати і через сито перелити в іншу ємність. Ввести холодне масло, перемішати. Курд готовий. Вирізати у від капкейків серединки і наповнити остившім курдом.
Збити м’яке масло з пудрою до побіління. Додати сир, вершки і ваніль, збити ще 2 хвилини. Перекласти в мішок з фігурною насадкою (1М).
Відео рецепт 👇