Малинові іриски цукерки карамель з вершків і цукрової пудри

Малинові іриски цукерки карамель з вершків, цукрової пудри і сиропу глюкози простий рецепт. Рецепт малинових ірисок, за яким я готувала їх вже не один раз. Всього 4 інгредієнта, але важливо мати кулінарний термометр. Пюре можна взяти не тільки малинове, а ,наприклад, персикову, сливове, чорничне, абрикосове, смак виходить яскравий і кислинка дуже хороша для балансу.
Далі – сироп глюкози, це обов’язковий для ірисок момент, його можна купити в магазинах для пекарів або кондитерів, краще нічим не замінювати. Можна спробувати замінити світлим рідким медом, але він все одно додасть додатковий відтінок смаку. Можливо, з абрикосами та персиками це буде добре і доречно.
Чому готова іриска може не застигнути? Якщо не доварити до потрібної температури. Тому я обов’язково рекомендую точний кулінарний термометр. Дуже потрібна на кухні річ!
Сам рецепт дуже простий -поступово все змішати і варити, постійно помішуючи, до потрібної температури. Якщо у вас є Kenwood Cooking Chef, тоді взагалі ідеально, просто включити нагрівання і помішування і чекати.

Інгредієнти

250 г малини
200 мл вершків 33% жирності
280 г сиропу глюкози
300 г цукрової пудри
20 г вершкового масла
щіпка солі

Малинові іриски цукерки карамель з вершків і цукрової пудри покроковий рецепт

1. В чашу для блендера складіть малину і залийте вершками. Пюрируйте все до однорідного стану (я в цей раз ще процідила від кісточок через сито, можна залишити кісточки). У каструлю з товстим дном влийте сироп глюкози. Нагрійте його, не доводячи до кипіння, потім додайте цукрову пудру.
2. Тримайте на вогні, можна помішувати, цукрова пудра повинна розчинитися. Продовжуйте тримати, до тих пір, поки суміш не стане красивого темно-бурштинового відтінку. Дуже акуратно вилийте в карамель відразу все вершково-малинове пюре. Карамель відразу затвердіє і піде комками.
3. Це нормально. Заважайте до тих пір, поки вся карамель не розтане. Варіть суміш до 118С. Вимкніть вогонь, додайте вершкове масло і сіль, перемішайте до його розчинення. Квадратну форму, розміром 22 см, застелити харчовою плівкою. Вилийте на неї карамель. Приберіть в холодильник на ночь.

4. З ранку дістаньте карамель з форми, потягнувши за харчову плівку. Перекладіть її на обробну доньку і розріжте теплим, тонким ножем на квадрати. Загорніть кожну цукерку в целофан або пергаментний папір. Зберігати в щільно закритому контейнері в холодильнику, близько недели.