Малиновий пиріг з меренгою і заварним кремом з листкового тіста

Як смачно зробити Малиновий пиріг з меренгою і заварним кремом з листкового тіста готового простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для основи:
250-300 г листкового тіста

Для ягідного шару:
300 г замороженої малини
30 г цукрової пудри/цукру
3 г агар-агару
50 г води

Для заварного крему:
400 мл молока
180 г цукрової пудри/ цукру
2 яйця З
80 г пшеничного борошна
120 г вершкового масла 82,5%

Для прикраси:
2 білка
100 г цукрової пудри
Багато свіжої малини

Малиновий пиріг з меренгою і заварним кремом з листкового тесту покроковий рецепт

1. Тісто розморозьте, трохи розімніть руками і розкачайте качалкою під розмір форми. Викладіть тісто у форму, обріжте зайве по краю і наколіть основу виделкою. Випікайте основу 10-12 хвилин при 180С. Шарову основу вийміть разом з формою і залиште остигати на столі. Малину перекладіть в сотейник, розігрівайте до повного розморожування і размягчения.

2. Агар-агар розмішайте з водою, він не потребує замовчування, але розмішаний з водою легше і швидше розходиться в суміші. Додайте до машини цукор, перемішайте, маса повинна стати однорідною, потім вилийте агар-агар і доведіть до повільного кипіння. Прокип’ятіть 2-3 хвилини. Потім вилийте малинную суміш в слоенную основу і приберіть його в холодильник, поки готується заварний крем.

3. Для заварного крему молоко перемішайте з цукром і яйцями, до однорідності. Потім додайте в борошно молочну суміш, вливаючи її невеликими порціями, і помішуючи, щоб уникнути появи грудочок. Поставте суміш на повільний вогонь і варіть до загустіння, періодично помешивая.

4. Після цього зніміть з вогню і додайте нарізане кубиками вершкове масло. Добре перемішайте. Для хорошого зчеплення шарів малину трохи подряпайте виделкою, як показано на відео, а потім вилийте зверху заварний крем, приберіть в холодильник до повної стабілізації. Коли крем застигне і ви зберіть т подавати пиріг, зробіть меренгу.

5. Білки збийте до твердих піків з цукровою пудрою і викладіть поверх крему, потім прикрасьте пиріг малиною і обпаліть меренгу пальником. Якщо ви вирішите викласти малину після, то вона просто не буде держаться.

Відео рецепт 👇