Мандариновий мармелад з яблучним пюре і соком мандарина

Як смачно зробити Мандариновий мармелад з яблучним пюре і соком мандарина простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

200 г яблучного пюре з запечених 🍏🍏🍏
400 г свіжовичавленого мандаринового 🍊 соку
520 г цукру
130 г глюкозного сиропу
20 г 🍏🍏🍏 пектину
3 г 🍋 лимонної кислоти + 3 г окропу
Температура 106°

Мандариновий мармелад з яблучним пюре і соком мандарина покроковий рецепт

1. Взяти 🍏🍏🍏 з запасом, запекти в духовці або СВЧ, пробити блендером і протерти крізь сито, відміряти потрібну кількість. Підготувати силіконові форми і невеликий ополоник з носиком (це важливо!) 200 г цукру із загальної маси з’єднати з пектином, перемешать.
2. У високому сотейнику з товстим дном з’єднати сік, пюре, додати залишки цукру і сюди ж частинами всипати цукор з пектином. Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок, додати глюкозний сироп, поставити сотейник на 🔥, довести до кипіння і уварити масу на середньому вогні до стійких 106°.
3. В кінці буде здаватися, що потрібної температури не дочекатися, але наберіться терпіння, ретельно перемішуйте і чекайте, все буде! 🔸Як тільки маса набере потрібну температуру, влити 🍋 кислоту.
4. Швидко перемішати, зменшити 🔥 до мінімуму і, не знімаючи сотейник з вогню, дуже швидко розлити мармелад ополоником у форми. Поспішайте, якщо забаритеся вийде одна велика мармеладина!