Мандариновий пиріг зі свіжих мандаринів з шоколадною глазурю в духовці

Як смачно зробити Мандариновий пиріг зі свіжих мандаринів з шоколадною глазур’ю в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Знайшов рецепт тане в роті мандаринового пирога з шоколадною глазур’ю. Розповідаю, як готувати Поєднання цитрусових і шоколаду – це завжди виграшний варіант. Сьогодні я поділюся з вами рецептом дуже смачного і ароматного пирога з мандаринів. Таке ласощі буде не соромно поставити навіть на новорічний стіл. Давайте готувати.

Інгредієнти

• Мандарини середні 3 шт.
• Яйця 3 шт.
• Цукор 100 р
• Цукор коричневий 100 р
• Мигдальна борошно 200 г

Глазур:
• Шоколад темний-100 г
• Вершки 125 г
• Рослинне масло 15 г

Мандариновий пиріг зі свіжих мандаринів з шоколадною глазур’ю в духовці покроковий рецепт

1. Мандарини мою і видаляю хвостики (для цього рецепта варто брати мандарини без кісточок). Перекладаю їх в каструлю, заливаю водою і доводжу до кипіння. Зливаю окріп, знову заливаю водою і проварюю плоди. Повторюю процедуру бланшування 3 рази – це потрібно, щоб позбутися гіркоти шкірки. На четвертий раз заливаю мандарини водою і доводжу до кипіння. Варю на повільному вогні під кришкою 1 час.

2. Зливаю окріп заливаю мандарини холодною водою, щоб вони швидше охололи. Пробиваю мандарини з допомогою блендера до стану пюре. Яйця збиваю з цукром до пишної піни (у мене суміш звичайного і коричневого цукру). Додаю мигдалеву борошно і перемішуємо міксером до однорідності. Вливаю мандаринове пюре і перемішую. Дно форми застеляють папером для випічки і переливаю туди тісто (у мене форма діаметром 20 см). Відправляю випікатися на 50 хвилин при 175°С.

3. Після випікання даю трохи пирогу охолонути, виймаю з форми і прибираю в холод на 2-3 години. Темний шоколад ламаю на маленькі шматочки. Додаю вершки і рослинне масло. Відправляю все це в мікрохвильовку на 40 секунд і добре перемішую. Якщо шоколад не до кінця розтопився, відправляю ще ненадовго в мікрохвильовку. Покриваю пиріг глазур’ю і прикрашаю очищеним мигдалем. Прибираю в холодильник на 1-2 години, щоб глазур застигла. Пиріг виходить неймовірно ніжним і соковитим, з яскравим цитрусовим смаком і неповторним ароматом. Якщо вам сподобався рецепт, діліться в комментариях.