Як зробити смачний Мандариновий зефір на агар агарі рецепт простий.
Інгредієнти
▫️Білок 60 р
▫️Цукор 60 г
▫️Сіль щіпка
⠀
Сироп:
▫️Сік з мандаринок 180 мл
▫️Цукор 220 р
▫️Вода 50 мл
▫️Агар-агар 8 г ( сила 1200, сила вказується на упаковці)
Мандариновий зефір на агар агарі покроковий рецепт
1. мандариновий сік
беремо 300 г мандаринок і подрібнюємо в блендері, потім протираємо через сито, щоб вийшло 180 мл і переливаємо в сотейник.
беремо 300 г мандаринок і подрібнюємо в блендері, потім протираємо через сито, щоб вийшло 180 мл і переливаємо в сотейник.
2. готуємо меренгу
білок починаємо збивати, коли з’явилася перша піна, то поступово підсипаємо цукор. коли весь цукор всипали, то збільшуємо швидкість і збиваємо до твердих піків. Коли білки тримається на віночках.І поки оставляем.
білок починаємо збивати, коли з’явилася перша піна, то поступово підсипаємо цукор. коли весь цукор всипали, то збільшуємо швидкість і збиваємо до твердих піків. Коли білки тримається на віночках.І поки оставляем.
3. сироп.
в сотейнику з пюре з’єднайте цукор, агар і воду. За бажанням додаємо помаранчевий барвник. Ставимо на середній вогонь і помішуючи доводимо до кипіння. Після закипання варимо 5 хвилин і знімаємо з плити. тонкою цівкою починаємо вливати в білки, продовжуючи збивати. Коли влили сироп, то збиваємо масу ще 4 хвилини. Спочатку маса буде рідка, потім поступово буде стає щільніше. Готова зефірна маса тримається на венчиках.
в сотейнику з пюре з’єднайте цукор, агар і воду. За бажанням додаємо помаранчевий барвник. Ставимо на середній вогонь і помішуючи доводимо до кипіння. Після закипання варимо 5 хвилин і знімаємо з плити. тонкою цівкою починаємо вливати в білки, продовжуючи збивати. Коли влили сироп, то збиваємо масу ще 4 хвилини. Спочатку маса буде рідка, потім поступово буде стає щільніше. Готова зефірна маса тримається на венчиках.
4. відсадження зефіру.
перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір. Залишаємо стабілізуватися 10-12 годин. готові зефірки склеюємо між собою і обвалюємо в цукровій пудре.
перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір. Залишаємо стабілізуватися 10-12 годин. готові зефірки склеюємо між собою і обвалюємо в цукровій пудре.