Як зробити Мармелад Полуниця Маракуйя рецепт простий. Чесно, я до мармеладу байдужа. Але коли почала готувати його сама, то світ перевернувся – ручний мармелад насичений за смаком і дуже ароматний! 🎁 секрет: якщо ви не любите цукрову корочку на мармеладі, то можна. – нічим не обсипати мармелад (але це тільки для себе, не на продаж). – обсипати його цукровою пудрою (мені дуже подобається цей варіант). – обсипати його крохмалем кукурудзяним (тут чимось на рахат лукум буде схоже). А сьогодні ділюся з вами своїм улюбленим смаком! Підготувати відразу раму або форму. Я завжди змащую олією масло. будь-які поверхні, які будуть стикатися з мармеладом.
Інгредієнти
1 частина
400 г пюре полуниці
100 г пюре маракуї (можна замінити на лимон/лайм)
400 г цукру
150 г глюкозного сиропу
частина 2
50 г цукру змішуємо з 12 г пектину яблучного або цитрусового
Мармелад Полуниця Маракуйя покроковий рецепт
1. 1 частина
Складаємо в сотейник все відразу. Прогріваємо приблизно до 60 градусів, коли суміш добре вже нагрілася, але ще не дуже горячая.
Складаємо в сотейник все відразу. Прогріваємо приблизно до 60 градусів, коли суміш добре вже нагрілася, але ще не дуже горячая.
2. 2 частина.
Постійно розмішуючи віночком пюре в сотейнику, всипаємо дощиком наш цукор з пектином. Тут важливо активно заважати. Всипали, довели до кипіння і проварюємо наш мармелад. Я варю мармелад на слабо-середньому нагріві, головне, щоб не бризкав і не пригорав. Варимо до 108-109 градусов.
Постійно розмішуючи віночком пюре в сотейнику, всипаємо дощиком наш цукор з пектином. Тут важливо активно заважати. Всипали, довели до кипіння і проварюємо наш мармелад. Я варю мармелад на слабо-середньому нагріві, головне, щоб не бризкав і не пригорав. Варимо до 108-109 градусов.
3. Якщо немає термометра або ви сумніваєтеся у своєму термометрі, то мармелад можна перевірити: зніміть сотейник з нагріву, зачерпніть пів ложки мармеладу і приберіть в холодильник на 3-4 хвилини. Якщо мармелад за цей час почав застигати, значить все добре. Якщо зовсім не застигає, то можна проварити суміш ще 1-2 хвилини і знову проверить.
4. Готову суміш зняти з вогню і відразу влити в неї 10 г лимонного соку або щіпку лимонної кислоти розведеної в 10 г води. Влити лимонку, відразу розмішати і вилити в підготовлену раму/форму. Стабілізуємо мармелад при кімнатній температурі 16-20 годин. Далі дістаємо і нарізаємо. Зберігаємо в герметичному контейнері до 6 місяців при кімнатній температуре.