Мармуровий кекс з ягодами простий рецепт в духовці. Лічильник спроб перевали за 4, а я продовжував спробу закрити кексовый гештальт. Перше зіткнення сталося перед Великоднем, коли я задумав зробити мармуровий паска. Він вийшов чудовий, високий, весь у різнокольорових смугах, поки його не розрізали… на Жаль і ах, хлібобулочний виріб вигнула дугою всередину.
Наступні 2 спроби призвели до ще більш сумних результатів: тісто не піднімалося, то не пропекалось. Не інакше як прокляття, подумав я, і залишив цю справу. А пару тижнів тому, повзаючи по полю і збираючи лугову суницю, подумав, треба повторити, але в цей раз робити його не вгору, а вшир. Подібні зміни пішли йому на користь. Гешталь закритий, кекс з’їдений, значить настав час нових кулінарних звершень.
Наступні 2 спроби призвели до ще більш сумних результатів: тісто не піднімалося, то не пропекалось. Не інакше як прокляття, подумав я, і залишив цю справу. А пару тижнів тому, повзаючи по полю і збираючи лугову суницю, подумав, треба повторити, але в цей раз робити його не вгору, а вшир. Подібні зміни пішли йому на користь. Гешталь закритий, кекс з’їдений, значить настав час нових кулінарних звершень.
Інгредієнти
Приготування 20 хв
Очікування 40 хв + 1 годину
Загальний час 2 години
Для кексу розміром 10 на 24 см
— 240 г борошна
— 1,5 ч. л. розпушувача
— 3 яйця, розділених на білки і жовтки
— 120 мл оливкової олії
— 150 г цукру
— 120 мл молока
— ванільний екстракт
— щіпка солі
Для оксамитового тесту
— 1 ч. л. доброго какао порошку
— 50 р цукру
— червоний гелевий харчовий барвник
Для покриття
— несолоний сирний сир
— цукрова пудра за смаком
— ягоди
Мармуровий кекс з ягодами покроковий рецепт
1. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль. Яєчні білки збийте до стійкої піни. У великій мисці збийте жовтки, масло, цукор і ваніль до однорідності, поки суміш не побіліє. Влийте молоко, порційно додайте борошняну суміш, щоразу ретельно перемішуючи.
2. З допомогою гумового шпателя додайте білки і акуратно перемішайте до однорідності. Перелийте 1/3 тіста в окрему миску, додайте какао, цукор і барвник, перемешайте.
3. Змастіть форму маслом, викладіть тісто шарами, кожен раз закручуючи суміш «білого» і «червоного» тесту за допомогою ножа. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 гр, на 40-45 хвилин. Якщо кекс буде горіти, прикрийте його фольгой.
4. Дістаньте, накрийте рушником, дайте трохи охолонути, вийміть з форми, відкладіть в сторону. Зробіть остившему кексу шапочку з сирного сиру і цукрової пудри, посипте ягодами і подавайте на стол.