Як зробити Мармуровий паска краффин шоколадний рецепт простий 🔥 Привіт, друзі!😊 Пропоную приготувати неймовірно красивий, ефектний і дуже смачна паска краффин! Повітряне, м’яке, ванільно – шоколадне тісто і привабливий зовнішній вигляд паски порадують ваших гостей і близьких у світле свято Великодня!❤️
Інгредієнти
✔️Опара
Тепле молоко (40°С) 170 мл
Дріжджі швидкі 10 гр
Цукор 20 гр
Борошно пшеничне 150 гр
⠀
✔️Тісто біле:
Опара 170 гр
Яйце 1 шт
Цукор 70 гр
Вершкове масло 40 гр
Борошно 150 гр
Сіль щіпка
⠀
✔️Шоколадне тісто:
Опара 170 гр
Яйце 1 шт
Цукор 70 гр
Масло вершкове 40 гр
Борошно 130 гр
Какао 20 гр
Сіль щіпка
Мармуровий паска краффин шоколадний покроковий рецепт
1. Готуємо опару. У тепле (не гаряче!) молоко додаємо дріжджі, цукор і борошно. Перемішуємо, закриваємо миску і прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин. За цей час опара стане пористої і збільшиться в розмірі в 2 рази. ⠀ Після закінчення часу ділимо опару на дві рівні частини по 170°С. Далі будемо одночасно замішувати два види тіста, Шоколадне і белое.
2. Готуємо біле тісто. До опару додаємо яйце, цукор, розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Далі додаємо борошно з сіллю. Замішуємо тісто. Я роблю це спочатку виделкою потім шкребком для тіста, змащую шкребок рослинним маслом. Формуємо з тіста кулю, залишаємо в мисці, затягуємо миску кришкою або харчовою пленокой і прибираємо на 1,5 години в тепле место.
3. За цей час тісто має збільшитися щонайменше у 2 рази. ⠀ Шоколадне тісто готується точно також, тільки до борошна потрібно додати какао – порошок. ⠀ Наше тісто підійшло. Кожен вид тесту ділимо на 2 частини і формуємо прямокутники (стіл змастити маслом), просыпаем злегка цукром кладе один вид тесту на інший і скоучиваем в рулет.
4. Розрізаємо рулет не до кінця вздовж і скручуємо в равлика. Формуємо паска у формі. Залишаємо форми з пасками підійти на 1 годину. Випікаємо в духовці при 160°С 35-40 хвилин. Охолодіть і посипте цукровою пудрой.