Марокканські млинці з манкою з пінного тесту

Сьогодні поділюся рецептом смачних марокканських млинців, робити такі млинці простіше простого а колір і смак просто приголомшливий. Млинці виходять дуже повітряні і завдяки своїй пористій структурі чудово вбирають соус, завдяки цьому вони виходять дуже ніжні. І що найцікавіше в рецепті немає яєць і молока. Готуємо Марокканські млинці з манкою з пінного тесту рецепт.

Інгредієнти

цукор 2 л.
борошно 4 л. без гірки
тепла, але не гаряча вода 400 мл
розпушувач 1.5 год л.
дріжджі сухі активні 1 ч ложка з гіркою
манка дрібного помелу 200г
щіпка солі

Марокканські млинці з манкою з пінного тесту покроковий рецепт

1. В 400 мл теплої води додаю 200 грам манки, важливо щоб манка була дрібного помелу, і туди ж додаю 4 столові ложки борошна, 200 грам манки це у мене вийшло 8 ложок. Дуже важливо не переборщити борошна тому 4 ложки але без верху! Після того як я це перемішала додаю 1 чайну ложку з гіркою сухих активних дріжджів, щіпка солі, 2 столові ложки цукру, гарненько змішуємо тісто щоб у ньому не було грудочок. І в кінці я додаю 1.5 чайні ложки розпушувача. Для зручності в описі я залишаю рецепт, також в описі будуть посилання на інші рецепти блинов.

2. Після того як я гарненько змішала тісто, я накриваю тісто плівкою і залишаю постояти півгодини. Тісто постояло півгодини і тепер можна робити млинці, воно піднялося і запузырилась, тепер його необхідно перемішати, я перемішала тісто і тепер буду смажити млинці. Смажу млинці на сковорідці з товстим дном по центру виливаю тісто, секрет марокканських млинців те що вони смажаться тільки з одного боку, перевертати млинці не нужно.

3. Смажаться такі млинці приблизно 5-6 хвилин, необхідно за ним спостерігати, коли поверхню млинця стає сухою це означає млинець вже готовий, і його можна знімати. Ось такий от млинець у мене виходить дуже багато дірочок а з іншого боку рум’яний. Смажаться млинці дуже легко, на середній температуре.

4. Я вливаю центр сковороди тісто, і надаю ложкою круглу форму. Дуже важливо, щоб тісто не було густим, тоді млинці виходять дуже ніжними і пористими. Ось з такого цікавого списку інгредієнтів вийшли неймовірно смачні блины.

5. Я дуже рекомендую вам спробувати цей рецепт. Марокканські млинці виходять дуже ніжні і пористі. В якості соусу можна змішати один до одного розтоплене вершкове масло і мед. Завдяки пористій структурі млинець чудово просочується і стає дуже сочным.