Маринади для шашлику для яловичини, свинини і курки

Як зробити смачні Маринади для шашлику для яловичини, свинини і курки простий рецепт.

Інгредієнти

Для яловичини.
На 1 кг м’яса
Цедра половинки лимона
Цибуля ріпчаста 0,5 шт
Сванская сіль 2 ч. ложки
Часник 4 зубки

Для курки.
Філе 6 шт
Лимонник 2 палички (можна замінити цедрою одного лимона)
Імбир ( 0,5 довжини вказівного пальця)
Олія оливкова 5 ст. ложок
Соєвий соус 3/4 склянки
Соус “Worcester” 1 ч. ложка
Цибуля ріпчаста 2 шт
Часник 8 зубочки
Кунжут 3 ст. ложки
Мед 1 ч. ложка
Сіль/перець за смаком

Для свинини.
Вам знадобиться:
На 1,5 кг м’яса
Цибуля ріпчаста 2 шт
Помідор 2 шт
Мед гречаний 1 ст. ложка (неповна)
Кориця 1 щіпка
Лист лавровий 1 шт
Перець горошком 6-8 шт
Гвоздика 2-3 Штейн
Імбир 1 шматочок (розміром з фалангу вказівного пальця)
Масло рослинне 3 ст. ложки

Маринади для шашлику для яловичини, свинини та курки покроковий рецепт

1. Для яловичини:
порубати дрібно всі інгредієнти змішати зі сванской сіллю. Добре розтерти суміш в ступці і обмазати нею м’ясо, розрізане на порційні шматки. Насадити рівномірно на шампур і смажити на хороших вугіллі. Перекласти в глибоку посудину, накрити кришкою і дати відпочити м’яса ще 10-15 минут.
2. Для курки.
Змішайте в глибокій посуді всі рідкі інгредієнти. Філе посоліть, вилийте маринад і добре перемішайте. Поперчіть м’ясо. Лимонник нарізати тонкими кільцями ( якщо ви використовуєте цедру лимона, то її нарізати не треба. Використовуємо великі шматки, але простежте, щоб у м’ясо не потрапив лимонний сік. Він там зовсім ні до чого). Імбир нарізати тонкими шматочками, цибулю, часник дрібно нашаткувати і додати в м’ясо. Насипати кунжут і знову все перемішати. Залиште маринуватися на 2 часа.
3. Для свинини:
цибулю порізати півкільцями і пом’яти з сіллю. Помідори добре розім’яти рукою. Імбир дрібно нарізати. М’ясо нарізати порційно, змішати всі інгредієнти. Залишити маринуватися на 2 часа.