Мариновані баклажани запечені в духовці на зиму з перцем

Мариновані баклажани запечені в духовці на зиму з перцем і помідорами простий рецепт домашній. У мене зараз гостро стоїть питання – куди прилаштувати баклажани)) і я згадала про цей рецепт. Я готую цю закуску в 1 л банках.

Інгредієнти

На 1 банку треба: 2 помідори, 2-3 солодких перцю, 2-3 баклажана. Кількість перцю і баклажанів залежить від розміру плодів, а ось помідорів достатньо 2 шт. Один треба покласти на дно банки, другий зверху. Так само знадобиться сіль, раст масло і оцет.

Мариновані баклажани запечені в духовці на зиму з перцем покроковий рецепт

1. Овочі помити, обсушити, у баклажанів зрізати плодоніжку і кожен плід проколоти ножем. Всі овочі помістити на застелений фольгою або пекарської папером деко і відправити в розігріту до 200-220 градусів духовку на 25-40 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку.
2. Баклажани запікаються довше інших овочів і їх в процесі запікання потрібно перевертати. Баклажани повинні добре пропектися і стати м’якими. Після того, як овочі запеклися помідори і перець покласти на 10-15 хвилин в пакет, а баклажани в ємність з крышкой.

3. Таким чином овочі пропарити і шкірка легко віддалиться. Заповнити стерилізовану банку очищеними від шкірки овочами. На дно банки покласти помідорки, потім перець і баклажани і зверху знову помидорку.
4. Овочі укладати щільно. Кожен шар злегка підсолювати, буквально кілька крупинок солі. У банку додати 1 ст лож раст масла і 1 неповну ст. лож 9% оцту. Банки стерилізувати 20-25 минут.

5. Потім закатати, укутати до охолодження і зберігати в прохолодному місці. Такі овочі можна подавати до шашлику, плову, спагетті. Так само можна розігріти овочі вершковим маслом і подавати як гарнір. А можна додати часник і зелень і подавати, як самостійно блюдо.