Солимо мариновані огірки з червоною смородиною на зиму в банках простий рецепт домашній. Дивлячись на рецепти по яких консервує моя мама, розумію, що зятя вона дуже любить. Більшість без використання оцту. Який мій чоловік не любить. У колекції мами ще є дуже смачне лечо, кабачкова ікра, варення з груш, Яблучний конфітюр! Про! Конфітюр чудовий! Завжди беру його на МК в якості начинки для пирогів! Треба? 🥒 Огірочки ці дуже смачні, хрусткі! Фотки з інету. Вибирала максимально схожу. Ну ви пам’ятаєте).
Інгредієнти
Огірки (скільки влізе)
0,5 л. води
1 склянку червоної смородини
0,5 ст. л. крупної солі
0,5 ст. л. цукру
2-3 листків чорної смородини
2-3 листків вишні
1 листочок хрону
3-4 зубчики часнику
1-2 парасольку кропу
2-4 шт. перець чорний горошком
Мариновані огірки з червоною смородиною на зиму покроковий рецепт
1. огірки Промити, зрізати кінчики на 1-2 мм. В стирилизованную банку укласти листя, часник, кріп, частина смородини. Щільно укласти огірки і в проміжках засипати смородину Залити банку окропом на 15 хв. і укрыть.
2. За цей час закип’ятити воду з сіллю, цукром і чорним перцем. Злити просту воду. Залити розсолом. Закрити кришкою, перевернути на кришку і вкрити. Залишити на добу. Якщо огірки покупні, то сама рекомендує замочити у воді на 5-6 часов.
3. Можна залити огірки окропом 2 рази. Так само як і помідори у власному соку. Зберігати бажано в темному, прохолодному місці При приготуванні розсолу можна додати листок лаврушки.