Як маринувати гриби гливи на зиму в банках швидко і смачно простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Гриби гливи – 1 кг
Маринад на 1 літр:
Лавровий лист – 2 шт.
духмяний Перець – 4-5 шт.
Перець 4 горошку – 8-10шт.
Зерна коріандру (кинзи) – 0.5 ст. л.
Гвоздика – 2 шт.
Кріп – 0.5 пучка.
Сіль – 1ст.л.
Цукор – 0.5 ст. л.
Есенція 70% – 1ч.л. на 1 літрову банку.
маринувати гриби гливи на зиму в банках покроковий рецепт
1. Гриби нарізати великими шматками. Воду довести до кипіння. Занурити гриби і варити 15-20 минут.
2. Приготувати маринад: Довести до кипіння потрібну кількість води. Додати сіль, цукор, спеції і зелень. Кип’ятити 15-20 хвилин. Гриби розкласти по банках. Не набивати банки з грибами.
3. Додати в банки есенцію. Залити, процідженим через сито маринадом. Закрити банки. Поставити остигати під одеяло.