Медові пряникові ялинки своїми руками на Новий Рік

Як приготувати смачні Медові пряникові ялинки своїми руками на Новий Рік рецепт простий.

Інгредієнти

Мед – 250 гр.,
Борошно – 500 гр.,
Цукор – 50 гр.,
Вершкове масло – 125 гр.,
Яйце – 1 штука,
Спеції (кориця, мускат, імбир, гвоздика) – 1 ст. л.,
Сода або розпушувач – 1,5 ч. л.,
Сіль.

Для білкової глазурі:
Яєчний білок – 1 штука,
Цукрова пудра – 100 гр.,
Лимонний сік – 1 ст. л.

Медові пряникові ялинки своїми руками на Новий Рік покроковий рецепт

1. Підігріваємо на водяній бані мед, цукор і вершкове масло до розчинення. Потім окремо просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо дрібку солі, спеції і вбиваємо яйце. Далі всю масу висипаємо в медову теплу суміш. Перемешиваем.
2. Отримане тісто відправляємо хвилин на 15 в холодильник. Після, розкачуємо його і вирізаємо формочкою ялинки. Потім викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом, і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10 минут.

3. Для білкової глазурі: Збиваємо на маленьких обертах білок з лимонним соком, потім поступово додаємо просіяне цукрову пудру і все перемішуємо! Глазур повинна вийти густа. Остиглі ялинки покриваємо глазур’ю з допомогою кондитерського мішка з насадкою і прикрашаємо харчовими блестками.