Як смачно зробити Медові пряники з глазур’ю на Новий Рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Медові пряники. Мій самий улюблений, перевірений сотнями рецепт пряників.
Інгредієнти
Для тесту:
2 яйця С1
100 гр вершкового масла
100 гр цукру
5 ст/л меду
5 гр розпушувача
1 г/л без верху соди
450-470 гр борошна
1 г ваніліну (будь ванільний аромат)
1 г меленої кориці
1 г меленого імбиру
1 г меленого мускатного горіха
1 ст/л соку апельсина
щіпка солі
Медові пряники з глазур’ю на Новий Рік покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти, крім борошна, розпушувача і соди, складаємо в жаростійку миску і ставимо на водяну баню. Постійно помішуючи, доводимо суміш до однорідності і розчинення цукру. Знімаємо з вогню і додаємо соду, маса спіниться і посвітлішає. Всипаємо 100 г просіяного борошна і залишаємо остигати до кімнатної температури. Це важливо! Гаряче тісто при введенні залишилася борошна буде чи не рідким і вам неодмінно захочеться додати більше, але робити цього категорично нельзя.
2. Просіваємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Викладіть його на харчову плівку, примніть в плюшку, загорнути в плівку і відправте в холодильник на три години або на ніч, поки тісто не зміцніє до комфортного для розкочування стану. Припыляем робочу поверхню борошном і розкочуємо пласт товщиною 3-4 мм Вирізаємо формами фігури. Акуратно переносимо на деко, застелене пергаментом або пекарським килимком. Випікаємо при 175 градусах 7-9 хвилин до легкого рум’янцю. Не передержите в духовці, інакше прянички стануть дубовими. Обрізки знову замішуємо, розкачуємо, вырезаем.
3. В духовку слід відправляти прянички приблизно одного розміру, щоб всі пропеклися однаково. Якщо в одній партії будуть і маленькі, і великі, перші зарум’яняться швидше. Медові пряники можна зберігати, причому, як у холодильнику, так і при кімнатній температурі. Вони обов’язково повинні бути упаковані в герметичну упаковку. Найдовше (кілька місяців) вони зберігаються в морозильній камері. Оберніть кожен харчовою плівкою, щоб обмежити доступ сторонніх запахів і повітря. Розморожування – через холодильну полку.