Медовий торт Рижик заварний класичний домашній простий рецепт. Привіт мої дорогі 🧡 У нас сьогодні радянський тортик «Рижик» Кожен раз готуючи подібні торти , в думках думаю — « ну медовик ж ?» — але ні !!! Всі вони різні за смаком і за текстурою !!! Дуже соковитий , вологий тортик! Просто тане в роті !!!
Інгредієнти
Для тесту:
Яйця 2шт
Цукор 180г
Мед 2ст л
Мука450гр
Вершкове масло-150г
Сода харчова 1,5 год л
ДЛЯ ЗАВАРНОГО КРЕМУ:
Яйца2шт
Цукор 150гр
Борошно 3,5 ст л
Молоко 800мл
Вершкове масло 150 гр
Ванілін..
Медовий торт Рижик заварний класичний домашній покроковий рецепт
1. Для початку зробимо крем. Змішуємо яйця, цукор, борошно, додаємо молоко, ставимо на повільний вогонь про варимо до загустіння! Остуджуємо крем, додаємо злив масло і збиваємо!
2. Для коржів: змішуємо яйця, цукор, злив масло, мед , ставимо на водяну баню або на повільний вогонь і постійно помішуючи чекаємо розчинення цукру, додаємо соду перемішуємо і вимикаємо !
3. Вводимо 350 гр борошна від загальної маси а решта на стіл для замісу ! Замішуємо тісто ! Ділимо на 8 частин ! Даємо їм постояти хвилин 20 і починаємо тонко розкачувати на пергаменті!
4. Випікала по 4 хвилини при 180*. Після того як готові коржі можна відразу збирати тортик ! Даємо просочитися йому 2/3ч !! Обов’язково приготовьте.
Відео рецепт 👇