Мегрельские хачапурі з сиром в духовці

Як смачно зробити Мегрельские хачапурі з сиром в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Нереальна смакота! На мій погляд, мегрельские хачапурі самі сирні та самі ситні хачапурі з тих, які мені доводилося коли-небудь пробувати, так як на відміну від всіх інших, сир тут йде як всередину, так ще й зверху вся коржик посипається сиром.
В даному випадку краще всього підходить сир сулугуні, він надає страві неповторну, своєрідну нотку, але у мене син не любить ропні сири, тому я використала «Алтайський вершковий сир» вийшло дуже смачно 👌 Мегрельские хачапурі в духовці – дуже сирно і смачно.

Інгредієнти

700 грам сиру
Борошно 500 гр ( +;-)
2 чайні ложки сухих дріжджів швидкодіючих
сире ціле яйце + один жовток ( для змащування)
100 мл молока
150 мл води
30 грам вершкового масла
пара чайних ложечок цукру
трохи соняшникової олії
чайна ложечка солі.
Трохи вершкового масла для змащування

Мегрельские хачапурі з сиром в духовці покроковий рецепт

1. трохи Підігріваємо воду, всипаємо в неї цукор, розмішуємо щоб він розчинився, додаємо дріжджі, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо поки дріжджі гарненько запіняться, хвилин на 10-15. Тим часом розтоплюємо вершкове масло, даємо йому трохи охолонути. В миску, додаємо яйце, сіль, тепле молоко, остигле сл. масло-перемешиваем.

2. Борошно просіваємо, робимо в ній поглиблення, додаємо вспенившиеся дріжджі і здобу. Вимішуємо до однорідного стану, у процесі додаємо 2 ч л рослинного масла (повинно вийти м’яке, еластичне тісто). Перелаживаем тісто в миску, залишаємо підходити приблизно на час.

3. Коли тісто добре підніметься, ділимо його на 2 однакові частини, розкачуємо в коржі, злегка вгору змащуємо вершковим маслом, на середину кожної з них щедро насипати сир, потім збираємо краю кожної коржі вгорі так, щоб вийшло подобу мішечка, защипуємо, перевертаємо і розкачуємо кожен “мішечок” знову в лепешку.

4. Робимо посередині дірочку. Даємо підійти 15 хвилин. Далі вгору одержані коржів змащуємо збитим жовтком і посипаємо рештою сиру. Кладемо на деко, застелене папером для випічки і випікаємо окремо приблизно 10 хвилин кожну при температурі 200 С і даємо нашим хачапурі добре зарум’яниться. Потім змащуємо ще гарячі коржі сл. маслом. Це дуже смачно 👌