Меренговый рулет крем-чіз на вершках

Тисніть на літачок і відправляйте рецепт друзями 🤝 Як приготувати смачний Меренговый рулет крем-чіз на вершках рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Білок яйця 6шт
Цукор 300 гр
(На 1 білок 50гр цукру, пропорцію можете підганяти під себе)
Сік лимона 1ст.л
Крохмаль 15г

У мене крем-чіз на вершках:
Сир 400
Пудра 80
Вершки 200

Меренговый рулет крем-чіз на вершках покроковий рецепт

1. Білок почати збивати на високій швидкості, як тільки з’явиться легка піна, починайте додавати цукор. Поспішати не потрібно, додаєте цукор по чуть-чуть і коли він закінчиться, видавіть сік лимона до білків. Збивайте до твердих піків. Важливо, щоб маса не була текучою та чітко було видно рельєф від венчика.

2. Коли меренга готова, збавте швидкість на мінімум і додайте крохмаль (або вмещайте вручну лопаткою). Розподіліть меренгу по деку з пергаментом, і випікайте 40-50 хвилин при 140-150 градусах, режим верх-низ. Пласт меренги не повинен потемніти! І він не повинен залишитися на смак сирим!

3. По готовності перекладіть пласт верхівкою на силіконовий килимок, а пергамент на якому пекли приберіть. Залиште остигати і приготуйте крем. У мене крем-чіз на вершках: Просто все з’єднати і збити до пишноти. Також в начинку додала малиновий конфітюр і шматочки малины.

4. Намажте пласт меренги кремом, зачерните в рулет і прикрасьте на свій смак. До речі, вжити рулет в ідеалі протягом 6 годин після приготування. Меренга вбирає в себе вологу з крему, а також «відволожується» в холодильнику. Буде занадто липко, з тянучкой – зовсім не так, як було изначально.

Відео рецепт 👇