Меренговый рулет з фісташками і малиною

Меренговый рулет з фісташками і малиною простий рецепт домашній. Здається, що складно. Але насправді це один з найбільш простих у приготуванні десертів.
Що важливо:
1. Яйця повинні бути холодними.
2. Білки від жовтків відокремлювати акуратно, щоб ні краплі жовтка не потрапило.
3. Посуд має бути сухою і чистою.
4. Збивати достатній час і не лінуватися.

Інгредієнти

5 білків
220гр цукру
Щіпка солі
1ч л лимонного соку

Для крему:
100гр цукрової пудри
250мл вершків 33%
150г вершкового сиру

50гр мелкопорубленных фісташок
200гр малини

Меренговый рулет з фісташками і малиною покроковий рецепт

1. З’єднуємо білки, цукор, лимонний сік і сіль. Збиваємо міксером 10-15 хвилин до стійких піків. Якщо через цей час у вас не взбилось, додайте пару ложок цукру і збивайте ще. Духовку розігріти до 140-150°. Деко застелити пергаментом. Викласти меренгу на деко і разровнять.

2. Посипати половиною фісташок. Випікати 35-40 хвилин. Коли меренга буде готова нагорі повинна утворитися хрустка скоринка, спробуйте ткнути пальцем). Трохи остудити і перевернути на другий аркуш пергаменту або рушник. Для крему з’єднати холодні вершки, сир і пудру.
3. Збити до загусання (близько 5 хвилин). Змастити меренгу кремом, відступивши від верхнього краю 5см. Посипати що залишилася фісташкою і рівномірно викласти малину. Згорнути рулет, підвертаючих пергамент.

4. Відправити в холодильник на пару годин. Я відправляю прям в цьому ж пергаменті. Після пари годин рулет стабілізується і його можна буде красиво нарезать.

Відео рецепт 👇