Як смачно зробити Меренговый рулет з шоколадним кремом і вишнями простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Довгі вихідні розташовують до смачної випічки і десертів! Рекомендую приготувати цей рулет! Готуватися швидко і просто! А смак… мммм…. просто справжню насолоду😋
Інгредієнти
⁃ білки 200 гр( від 6 шт С1) або 25 гр альбуміну 175 мл води
⁃ Цукор 250 гр
⁃ Сіль щіпка
⁃ Лимонний сік 2 ст. л
⁃ Щіпка солі
⁃ Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л (20 гр)
⠀
Для крему:
⁃ Маскарпоне або сирний сир 250 гр
⁃ Вершки 100 мл
⁃ Пудра цукрова 40 гр
⁃ Какао алкализованное 15 гр
⠀
Начинка:
⁃ Вишня 150 гр
⁃ Цукор 30 гр
⁃ Кукурудзяний крохмаль 8 гр
⁃ Спеції: імбир, мускатний горіх, кориця по дрібці.
Меренговый рулет з шоколадним кремом і вишнями покроковий рецепт
1. акуратно Відокремлюємо білки. Або альбумін замочуємо у воді хвилин на 5. ⠀ Додаємо дрібку солі, починаємо збивати до м’яких пік. ⠀ Потім додаємо за кілька разів цукор і збиваємо все протягом 7-10 хвилин до розчинення цукру. ⠀ Додаємо сік і крохмаль, все перемішуємо лопаткою швидко, але акуратно. Духовку попередньо нагріваємо до 170 градусів. ⠀
2. На деко застелений пергаментом, змащене маслом, розподіляємо тонким рівним шаром меренгу. Можна зверху посипати мигдалевими пелюстками. ⠀ Ставимо в духовку на 25-30 хвилин при 170 градусах, до злегка золотистого кольору. Верх меренги не повинен бути липким! ⠀
3. Дістаємо і перевертаємо на інший аркуш пергаменту або силіконовий килимок. Знімаємо верхній шар пергаменту і даємо охолонути рулету. ⠀ ✅Готуємо крем. ⠀ Охолоджені вершки, сир з цукровою пудрою і какао збиваємо міксером до об’єднання. Крем готовий! ⠀
4. Розподіляємо крем по поверхні рулету, до кінця не доходимо, залишаючи місце по краях. ⠀ ✅Начинка з вишні: ⠀ Цукор змішуємо з крохмалем. ⠀ Вишню без кісточок трохи нагріваємо в сотейнику, додаємо спеції і цукор з крахмалом.
5. Доводимо до загустіння, даємо охолонути. Розкладаємо вишневу начинку і звертаємо рулет. Прибираємо його в холодильник на 2 години. Краще з’їсти протягом 24 часов.