Пробували шоколадний меренговый рулет? 😍 Він дуже смачний, впевнена вам сподобається 😋 Обов’язково зберігайте 👌. Меренговый шоколадний рулет з кремом простий рецепт.
Інгредієнти
Білки від 6 яєць (210 гр)
Цукрова пудра – 240 гр
Щіпка солі і стільки ж лимонної кислоти
Какао – 1 ст. л.
Ванілін (призначений для аромату)
Для крему:
Вершки (33-35%) – 150 мл
Сир вершковий або сирний – 250 гр
Цукрова пудра – 50гр (за смаком)
Какао – 1 ст. л. без гірки (можна не додавати)
Меренговый шоколадний рулет з кремом покроковий рецепт
1. В чашу міксера вливаємо білки, збиваємо, як з’явиться біла пінка поступово всипаємо цукрову пудру. У процесі збивання додаємо сіль і лимонну кислоту. Збивала я довго, приблизно 10-13 хв, все залежить від міксера, повинна вийти густа маса. В кінці додаємо какао і трохи збиваємо міксером до однородности.
2. Застеляємо деко антипригарним килимком і кладемо білкову масу, розрівнюємо. Можна видавити тз кондитерського мішка з насадкою “зірочка”. Відправляємо в розігріту духовку до 150 гр, випікаємо приблизно 40 хв, я включила простий режим, верх низ.
3. Має утворитися скоринка м’яка, злегка хрустка, але не сильно. Дістаємо меренгу, даємо постояти 5 хв і перевертаємо, знімаємо антипригарний лист. Готуємо крем. Змішуємо сир, вершки і цукрову пудру. Збиваємо до загустіння, хвилин 5.
4. Змащуємо кремом остиглу меренгу, кладемо ягоди і загортаємо. Прикрашаємо на свій смак. Рулет можна відразу поїсти або поставити в холодильник на 2-3 години і поїсти охолодженим 😋Приємного чаювання!
Відео рецепт 👇