Меренговый торт з полуницею і кремом з маскарпоне простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Основа:
яєчний білок – 160г
Цукор 320 р
Начинка:
Полуничне пюре 180г
Цукор-50г
Крохмаль кукурудзяний 7г
Крем:
Маскарпоне 250г
Вершки 33% 300г
Сах. пудра 30г
Меренговый торт з полуницею і кремом з маскарпоне покроковий рецепт
1. Полуничне пюре покласти в сотейник і почати підігрівати. Цукор змішати з крохмалем і поступово, дощиком всипати до пюре. Довести до кипіння, уварити до загустіння і остудити. Зберігати в холодильнику не більше 2х дней.
2. Білки з цукром скласти в металеву миску, поставити на водяну баню і помішуючи віночком нагрівати до повного розчинення цукру (~50-60•С). Перелити білки в діжу міксера і збити, поступово збільшуючи швидкість до максимальної, стійких до пиков.
3. При відсутності планетарного міксера, ручним міксером збивати не знімаючи з водяної бані. Приготувати трафарети: серце 20*16 см, або коло 18 див. Готову меренгу перекласти в кондитерський мішок і викласти рівномірним шаром на пергамент, підклавши трафарет.
4. З решти меренги зробити декор. У мене вийшло 4 коржа. Випікати одночасно на двох рівнях духовки при 150•С режим верх-низ плюс конвекція ~35 хвилин до невеликої зміни цвета.
5. Готові коржі повинні легко відділятися від пергаменту! Готові коржі повністю остудити. Холодні вершки і сир, а також цукрову пудру, скласти в діжу міксера і збити віночком, поступово збільшуючи швидкість, до щільного состояния.
6. Відразу зібрати торт, як на відео. Дати торту настоятися 4-8 часов.
Відео рецепт 👇