Меренговый вертикальний торт «Колода»

Як смачно зробити Меренговый вертикальний торт «Колода» простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це дуже смачний, ніжний тортик, а головне – легкий у приготуванні!)

Інгредієнти

Для меренги вам потрібно
Білки 200 гр (6-7 яєць)
Caxap 150 гр
Цукрова пудра 170 гр
Лимонний сік 1 год л
Крохмаль 20 гр
Ванілін 1гр
Сіль щіпка

На крем
Сирний сир або сир 500 гр
Цукрова пудра 30 гр
Ванілін на кінчику ножа

Меренговый вертикальний торт «Колода» покроковий рецепт

1. Білки відділяємо від жовтків. Якщо немає ваг – потрібно приблизно 6-7 яєць. Додаємо в білки щіпку солі і починаємо збивати до білої піни. На цьому етапі вводимо цукор до розчинення і цукрову пудру – все вводимо поступово порціями, постійно збільшуючи швидкість міксера. У збиту меренгу додаємо крохмаль, трохи лимонного сока.

2. Меренга вийде тугий, щільною, глянсовою. Випікати на 140 градусах без конвекції 25-35 хвилин – регулюйте час візуально, виходячи з потужності вашої духовки. Готову меренгу потрібно остудити, акуратно перевернути і зняти пергамент (беріть силіконізований, щоб знявся без проблем!).

3. Обрізаємо нерівні краї, ділимо на 4 смуги і змащуємо їх кремом (крем: сир, пудру і ванілін збити до однорідності). Не забудьте залишити трохи крему на шапочку торта)

4. Прикрашаємо за бажанням, у мене – ягоди. Але можна використовувати горіхи 👍🏻 Збираємо вертикальним рулетом, щільно скручуючи смуги один з другом.

Відео рецепт 👇