Як зробити Міні голубці з кабачків і фаршу в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
⏳час приготування 1 год 30 хв
на порцію для 4-х:
2-3 невеликих кабачка
300 г фаршу
100 г сухого рису
1 середня цибулина
1 середня морква
2 часточки часнику
👉🏻Заливка: 1,5 ст. л. томатної пасти, 1,5 ст. л. сметани, 1 ч. л. хмелі-сунелі, ~250 мл води
👉🏻масло, сіль, перець чорний мелений
Міні голубці з кабачків і фаршу в духовці покроковий рецепт
1. Відварюємо рис до готовності. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на маленькій тертці, підсмажуємо до золотистого кольору в невеликій кількості олії. Натираємо на тертці часник. Змішуємо фарш, часник, відварений рис і підсмажену цибулю з морквою, сіль, чорний перец.
2. Кабачок овочестисткой нарізаємо на слайсы. З 2-х кабачків у мене вийшло 40 слайсів. Серединки кабачків які залишаться – просто додайте в овочеве рагу. 1 голубець = 1 ч. л. начинки, в кожен слайс загортаємо начинку і викладаємо або у форму для запікання, або в більшу сковороду.
3. Для заливки змішуємо всі інгредієнти, підсолюємо і заливаємо кабачки. Можна готувати на сковороді ~35 хв під закритою кришкою на маленькому вогні, можна запікати, я запікала 30 хв при 180 градусах під фольгою і ще 20 хвилин без фольги сверху.
4. За бажанням можна готові голубці відразу посипати сиром або подавати з сиром і сметаною. Приємного тобі апетиту!
Відео рецепт 👇