Міні Павлова з ягідним соусом і маскарпоне

Десерт Павлова – хрустка зовні і м’яке всередині меренга з шапочкою з збитого ніжного крему і ароматним ягідним центром. Ніжна, хрустка і ніжна! Я вже ділилася рецептом торта Павлова, а сьогодні приготуємо порціонну версію цього десерту на швейцарській меренге. Як зробити Міні Павлова з ягідним соусом і маскарпоне рецепт простий.

Готувати це тістечко не складно. На швейцарській меренге тістечка виходять більш стабільними, білосніжними, вони чудово тримають форму, не тріскаються, не розмокають від соковитих ягід і крему. Кошики з безе можна приготувати напередодні, а збирати і декорувати ягодами і кремом, краще відразу перед подачею. Павлову можна готувати в будь-який час року і прикрашати сезонними ягодами і фруктами.

Інгредієнти

Для меренги:
•Білки -150 р
•Цукор – 300 г
•Лимонний сік – 1 ч. л
•Кукурудзяний крохмаль – 15 р

Начинка:
•Ягоди (свіжі або заморожені.) – 200 р
•Цукор – 40 г
•Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л

Крем:
•Маскарпоне – 200 г
•Вершки 35% – 180 мл
•Цукрова пудра – 40 г
•Ванільний екстракт – 1 ч. л

А також: Ягоди або фрукти для подачі

Міні Павлова з ягідним соусом і маскарпоне покроковий рецепт

1. Приготування меренги:
1. Відокремте білки від жовтків. У цьому рецепті важливі пропорції, тому зважуємо білки і додаємо в два рази більше цукру. Змішуємо все віночком в одній чаші.
2. Ставимо на сотейник з киплячою водою так, щоб чаша не торкалася води. Постійно помішуючи суміш віночком, доводить масу до 50-70 градусів. Якщо немає термометра, нагріваємо поки не залишиться крупинок цукру. Знімаємо з вогню.
3. Переливаємо в чашу міксера (якщо використовуєте стаціонарний міксер) і збиваємо на високій потужності до щільних пік, поки чаша повністю не охолоне. Додаємо лимонний сік і просіваємо через сито крохмаль, збиваємо ще хвилину. Повинна вийде щільна стійка меренга, на все йде не менше 10 хвилин.
4. Перекладаємо масу в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо тістечка. Можна також викласти масу ложкою.
5. Ставимо сушитися в заздалегідь розігріту до 100 градусів духовку на 1.5 години. Духовка у режимі верх/низ без конвекції, ставимо в середину. Дістаємо тістечка і даємо повністю охолонути. Зовні тістечка будуть тверді, всередині м’які як зефир.
2. Ягідна начинка:
1. Ягоди помістіть в сотейник, додайте цукор. Якщо використовуєте свіжі, ягоди, додайте 2-3 ст. л води, заморожені ягоди попередньо не розморожуємо і воду не додаємо. Ставимо на невеликий вогонь і проварюємо кілька хвилин.
2. Крохмаль змішайте з 2 ст. л води та добре перемішайте. Додайте крохмальну рідина в сотейник з ягодами, перемішайте і проваріть 2 хвилини до загустіння. Зніміть з вогню і дайте повністю остыть.

3. Крем з маскарпоне:
В чаші міксера з’єднайте холодний вершковий сир і холодні вершки, додаємо цукрову пудру і ванилиный екстракт і збиваємо крем до пишноти.
Збираємо тістечка, в центр викладаємо ягідну начинку, відсаджуємо шапочку з крему і прикрашаємо ягодами за сезону.