Мочені яблука на зиму в банках з цукром

Як зробити найсмачніші домашні мочені яблука на зиму в банках з цукром простий рецепт. Хотіла викласти рецепт пізніше, але вирішила написати його по гарячих слідах )) А все тому, що багатьом він потрібен саме зараз, в цю хвилину ))) і я їх розумію 😉 сама така 😘
Для рецепта мочених яблук я беру тільки Антонівку, в рідкісних випадках Богатир. Відразу обмовлюся, що рецепт дуже старий і я в ньому нічого не міняю, як є так і роблю. Готую так моченные яблука багато багато років. Сечу яблука в 3-5 л банках. Кілька років тому мій рецепт моченыз яблук надрукували в одному журналі, правда трохи переінакшили рецептуру, але мабуть редакторам видніше ))).

Інгредієнти

дивіться нижче

Мочені яблука на зиму в банках з цукром покроковий рецепт

1. На 10л води 1 гранований стакан повний стакан цукру і половина цього ж склянки солі. Я робила половину дози )) і тут важливо правильно розрахувати – на 5 л води я взяла 110 гр цукру ( в моєму граненном склянці міститься 220 гр цукру ) і 60 гр солі ( половина мого граненого склянки вміщає 120 гр солі ) Сподіваюся зрозуміло все пояснила 😅 У воду додати цукор і сіль і вскипятить.
2. Остудити і додати порошок гірчиці. На 10 л води -3 ст лож порошку, на 5 л води – 1,5 ст лож порошку. На дно банки викласти листя смородини і вишні, потім підготовлені яблука, потім знову листя і так до кінця. Залити яблука холодним розсолом, закрити кришкою і залишити на 3-5 днів при кімнатній температуре.
3. Потім прибрати в прохолодне місце – льох, холодильник. Частина розсолу відлийте в окрему баночку. Він стане в нагоді коли частина рідини виллється або випаруватися природним шляхом при бродінні. За смаком можна додати калину, червону горобину, пучок м’яти, але листя смородини і вишні обов’язково ‼️
4. Через 1,5-2 місяці моченные яблука готові 🍎 Взимку я зазвичай подаю до столу велике блюдо на якому красуються квашена капуста, квашені помідори та огірки, фарбований гострий перець (Цицак) і звичайно ж мочені яблоки.