Морквяне варення джем з лимоном і апельсином простий рецепт. Спробував приготувати морквяний джем з цитрусовими нотками. Ділюся рецептом і своїм результатом
Всі ми звикли до джему та варення з фруктів. Але, виявляється, джем з моркви дуже навіть смачний і нічим не гірше. А якщо додати туди цедру і сік апельсина, вийде яскравий цитрусовий аромат і смак. Розповідаю, як приготувати такий джем. Покроковий рецепт, як приготувати морквяний джем.
Всі ми звикли до джему та варення з фруктів. Але, виявляється, джем з моркви дуже навіть смачний і нічим не гірше. А якщо додати туди цедру і сік апельсина, вийде яскравий цитрусовий аромат і смак. Розповідаю, як приготувати такий джем. Покроковий рецепт, як приготувати морквяний джем.
Інгредієнти
Морква 1 кг
Сік 1 лимона
Цедра 1 лимона
Сік 1 апельсина
Цедра 1 апельсина
Цукор 850 р
Вода 900 г
Морквяне варення джем з лимоном і апельсином покроковий рецепт
1. Моркву ретельно мию. Очищаю від шкірки, зрізаю всі зіпсовані місця і «попку». Повинен вийде 1 кг готової моркви. До речі, краще всього брати свіжу моркву невеликого розміру. Чим більше моркву, тим вона менш солодка. Натираю на крупній тертці і перекладаю в каструлю великого размера.
2. Краще всього брати п’ятилітрову. Натираю цедру одного апельсина і одного лимона. Знімаю тільки верхній шар цедри без білої частини – вона гірчить. Вичавлюю сік з апельсина і лимона і додаю в каструлю. В кінці додаю 850 г цукру і перемішую. В ідеалі потрібно залишити масу постояти 5-6 годин, щоб морква дала сок.
3. Заливаю 900 г води і ставлю каструлю на середній вогонь. Чекаю, поки цукор повністю розчиниться, а потім підвищую температуру і залишаю масу увариваться на 40-50 хвилин. Готовність джему можна перевірити двома способами. Самий вірний і точний – з допомогою термометра.
4. Готовий джем повинен досягти температури 104-105°С. Другий спосіб – крапнути трохи сиропу на тарілку з морозилки. Якщо сироп схопився і не розтікається, значить, все готово. Розкладаю джем по стерилізованим банкам. Закриваю кришками і прибираю в духовку до повного остывания.
5. В духовці джем буде остигати поступово, за рахунок чого в банку не буде конденсату. Джем виходить ароматний і дуже незвичайний. Він прекрасно підійде для подачі асорті сирів або в якості начинки для бісквіта або пряних кексов.