Морквяно горіховий кекс з кремом простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
3 шт яйце
200 гр цукрового піску
100 мл соняшникової олії
200 мл молоко
2,5 ст борошна (270 гр)
1 ч/л соди ( пачка розпушувача)
2 с/л оцту 6%
1 ч/л кориці
1 шт морквини
100 гр фундук ( можна будь-які)
1 апельсин кірка
Крем:
1 ст цукрового піску (250 гр)
2 с/л кукурудзяного крохмалю
1 ст молоко (250 мл)
1 п ваніліну
50 гр вершкового масла
0,5 апельсина (сік)
Морквяно горіховий кекс з кремом покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з цукровим піском 3-4 хвилин, потім додаємо олію, молоко і перемішуємо хвилину, потім додаємо соду, оцет, перемішуємо і додаємо через сито борошно. На готове тісто додаємо горіх мелений, протерту моркву , корицю і корочку апельсина.
2. Всі разом перемішуємо і заливаємо у форму, заздалегідь у форму завдала масло. Ставимо в гарячу духовку на 165С до готовності, приблизно 40 – 50 хвилин. Готовий кекс виймаємо з духовки, даємо охолонути хвилин 15-20 , потім перевертаємо і після охолодження оформляємо кремом.
3. Крем: Цукровий пісок відправляємо в зручну каструлю, додаємо кукурудзяний крохмаль, ванілін, перемішуємо і порціями додаємо молоко. Ставимо на повільний вогонь, після загустіння закриваємо кришкою і даємо остыть.
4. Вершкове масло збиваєте і додаєте по порціях заварний крем і в кінці апельсиновий сік. Оформляємо за бажанням, зверху проходимся апельсиновою кіркою, крихтами горіха та корицею!
Відео рецепт 👇