Морквяний торт з волоськими горіхами

Як зробити смачний Морквяний торт з волоськими горіхами рецепт простий. Важко повірити, що з кількох морквин можна спекти ось такий смачний торт!)🥕 ⠀ 👌 При цьому, ніхто не здогадається за смаком, що в його основі овоч 😁 ⠀ Існує багато різних рецептів морквяного торта, у кожної господині є свої секрети його приготування. Морква добре поєднується з горіхами, можна додати сюди будь-які горіхи – волоські, мигдаль, фундук, кешью. Я додаю в тісто корицю, а можна ще додати мускатний горіх або імбир, тоді торт вийде ще більш ароматним.

Інгредієнти

🥕 Для тіста:
Масло рослинне – 300 мл
Цукор – 350гр
Яйце – 4 шт
Борошно – 280гр
Сода харчова – 2 ч. л.
Розпушувач – 2 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Ванільний цукор – 10 гр
Кориця мелена – 1 ч. л.
Морква натерта – 500 гр
Горіхи волоські – 50 гр

🥕 Для крему:
вершковий Крем сирний крем-чіз) – 620 гр
Масло вершкове 82% – 250 гр
Цукрова пудра – 180 гр
Ванільний цукор – 10 гр
вершковий Лікер (за бажанням) – 2 ст. л.

Морквяний торт з волоськими горіхами покроковий рецепт

1. Тісто: збити Міксером цукор з олією хвилини 2-3, продовжуючи збивати, додати по одному яйцю, збиваємо хвилин 5-7. ⠀ У борошно всипати розпушувач, харчову соду, сіль, ванільний цукор, корицю – все перемішати. ⠀ Всипати борошно до яєчної маси, все перемішати лопаткою, не збивати. ⠀ Додати в тісто моркву, натерту на дрібній тертці, рубані горіхи – перемішати лопаткою. ⠀ Деко застелити папером для випічки, вилити туди тісто, розрівняти. Випікати в нагрітій духовці при 180 гр 30-40 хвилин, до готовності. ⠀ Повністю готовий корж остудити, обрізати краю, розділити на три однакові частини. ⠀

2. Для крему – покласти всі інгредієнти в чашу міксера, збити до однорідного пишного крему. 👌 Важливо – сирний сир і вершкове масло повинні бути однакової кімнатної температури. ⠀

3. Збираємо торт – кожен корж змащуємо кремом. Обрізки коржів натерти через велику тертку, обсипати краю торта. Вгору торта можна присипати подрібненим волоським горіхом (50 гр) Торт прибрати в холодильник мінімум на 8 годин до подачі. ⠀ Можна спекти коржі круглої форми d=24 см, з цієї кількості інгредієнтів вийде 4 круглих коржа.

Відео рецепт 👇