Інгредієнти
Коржі
• Борошно 345 р
• Сода 8 р
• Кориця 7 р
• Мускатний горіх 5 р
• Цукор 400 г
• Соняшникова олія 250 г
• Яйця 4 шт.
• Морква 300 г
• Волоські горіхи 150 г
• Апельсинові цукати 150 р
Крем
• Сирний сир 600 г
• Вершкове масло-180 г
• Цукрова пудра 180 г
Морквяний торт з волоськими горіхами і кремом з кисломолочного сиру покроковий рецепт
Моркву мою, очищаю від шкірки і натираю на тертці. У глибоку ємність відправляю рослинне масло, цукор, яйця і збиваю міксером до однорідності.
В окремій ємності віночком перемішую всі сухі інгредієнти. Мускатний горіх найкраще взяти цілий і натерти на тертці – так він дасть більше аромату. Пересипаю суху суміш до рідкої маси і перемішую, щоб не залишилося грудочок.
Додаю моркву і перемішую. Волоські горіхи і апельсинові цукати ріжу на невеликі шматочки, додаю в тісто і знову перемішую.
Я випікаю бісквіти в кільцях без дна (взяв 3 кільця діаметром 16 см), тому деко застеляю силіконовим килимком. Відправляю бісквіти випікатися на 35 хвилин при 150-160°С.
Після випікання даю бісквіту охолонути, загортаю в харчову плівку і прибираю в холодильник на 2-3 години, а краще на ночь.
Всі інгредієнти відправляю в глибоку ємність і збиваю до однорідності. Перекладаю крем кондитерський мешок.
У бісквітів зрізаю верхівку, щоб всі коржі були приблизно однакового розміру.
На блюдо для складання торта викладаю трохи крему, щоб торт не ковзав. Зверху кладу корж, промазываю його кремом і те ж саме роблю з іншими коржами.
Залишками крему обмазую торт з усіх боків, прикрашаю посипками і свіжими ягодами і прибираю в холодильник.
Тільки подивіться, який красивий торт в розрізі! Коржі вийшли м’якими і соковитими, а крем – щільним, але нежным.