Муссово шоколадний торт з чорницею

Як зробити смачний муссово шоколадний торт з чорницею рецепт простий. рожеве винце, їм прохолодний тестовий день народжений тортик, вкууусно🤤 Значить, не просто так в чотири руки кілька годин провели в позі дачника, збираючи чорний бісер. Ще б відмити від концептуальних фіолетових плям речі🙄 У зв’язку з несподіваним стихійним лихом, кажу у формулюваннях наших комунальників з подивом усвідомлюють, що взимку йде сніг, восени дощ, ділюся рецептом прохолодного тортика😎 На цьому все, винце гріється, а тортик сам себе не з’їсть😝

Інгредієнти

На один 20 см високий бісквіт
— 2 яйця
— 70 г цукру
— 50 г борошна
— 10 г кукурудзяного крохмалю
— 1 ч. л. доброго какао
— Силіконова 20 см форма

Для начинки
— 200 г чорничного пюре
— 100 г вершків 33%
— 50 р цукру
— 20 мл води
— 30 г білка
— 12 г листового желатину Valde або Ewald
— блендер
— силіконова форма 20 см в діаметрі і 10 см у висоту
— 100 г ягід для фінальної обсипання.

Муссово шоколадний торт з чорницею покроковий рецепт

1. Бісквіт.
Відокремте білки від жовтків. Перелийте білки в миску, збийте міксером на великій швидкості до піни, додайте цукор, збивайте до стійких піків. Знизьте швидкість до мінімуму і додайте жовтки. Змішайте борошно з крохмалем і какао, всипте в яєчну суміш, перемішати лопаткою до однорідності. Викладіть у форму на дно пергамент, перелийте тісто, розрівняйте і відправте в розігріту до 170 гр духовку на 25 хвилин. Дістаньте основу з духовки, і не виймаючи з форми, упустите дном на дошку або на підлогу, дайте йому повністю охолонути. Бісквіт вийміть з форми, накрийте рушником і дайте остыть.

2. Для начинки.
Замочіть желатин в холодній воді на 10 хв. Воду з цукром змішайте в невеликому сотейнику, доведіть до кипіння, вимкнути вогонь.
Паралельно збийте білок до стійких піків, тонким струменем влийте сироп, продовжуючи заважати. Відіжміть желатин, додайте в сотейник, дайте йому повністю розчинитися, з допомогою силіконової лопатки перелийте масу до білка, вимісити до гладкості, додайте пюре і перемешайте.

3. В іншій мисці збийте вершки до стійких піків, акуратно об’єднайте маси. Перелийте мус у форму, накрийте бісквітом і приберіть в морозилку на добу. Перед поїданням вийміть торт з форми, викладіть на тарілку, накрийте мискою і дайте розморозитися в холодильнику 3-4 часа.