Муссовый торт Мак-Лимон з дзеркальною глазурю

Сьогодні приготуємо супернежный і смачний Муссовый торт Мак-Лимон з дзеркальною глазур’ю рецепт простий!

Інгредієнти

на торт 18 см

лимонний бісквіт:
яйце 3 шт
цукор 125 г
борошно 100 г
рослинна олія (без запаху) 20 р
лимонний сік 20 р
цедра 1 лимона

мус:
желатин 7 г (220 bl)
вода 40 р
молоко 180 р
білий шоколад 180 р
вершки 33% 300 р
мак 30 р

дзеркальна глазур:
желатин 7 г (220 bl)
40 г вода (для желатину)
сироп глюкози 110 р
вода 55 р
цукор 110 р
згущене молоко 75 р
барвник

Муссовый торт Мак-Лимон з дзеркальною глазур’ю покроковий рецепт

1. Коржі. Яйця з цукром збити не менше 8 хвилин на високій швидкості. В кілька етапів просіяти борошно і перемішати силіконової лопаткою знизу вгору. Додати цедру, барвник, масло і лимонний сік. Акуратно перемішати силіконової лопаткою. Вилити тісто на деко (30 на 40), застелений пергаментним папером і випікати при 160 градусах близько 10 хвилин. Бісквіт остудити і вирізати 3 коржа діаметром 16 см.

2. Мус. Мак замочити в гарячому молоці на 1 годину. Желатин замочити в холодній воді хвилин на 10. Молоко з маків знову довести до кипіння, вилити на білий шоколад і перемішати до повного розчинення шоколаду. В шоколадну суміш додати розпущений желатин. Холодні вершки збити до м’яких піків. Невелику частину вершків підмішати до шоколадної суміші і потім перемішати обидві массы.

3. Збірка. Кільце діаметром 18 см обернути плівкою і боки застелити бортовий стрічкою. Викласти перший корж і частина мусу, потім другий корж і так далі. Поставити торт в морозильну камеру на ніч. Заморожений торт полити глазурью.

4. Глазур. Желатин замочити в холодній воді. У сотейнику змішати воду, цукор та сироп глюкози. Сироп довести до температури 103 градуси, потім вилити на шоколад і згущене молоко. Перемішати суміш до розчинення шоколаду і додати розпущений желатин. При необхідності додати барвник (щоб глазур не просвічувала потрібно додати діоксид титану). Пробити заглибним блендером під кутом 45 градусів. Робоча температура 30-35 градусов.