Муссовый торт з печивом і кави найшвидший простий рецепт.
Інгредієнти
Печиво савоярді
Кави
30 гр. Бейліса
Карамельний мус:
150 гр. Молока
2 шт. Жовтки яєчні (42 гр.)
10 гр. Цукру
5 гр. Кукурудзяного крохмалю
8 гр. Желатину силою 220 блум
250 гр. Вареної згущенки
280 гр. Вершків 33-35%
Муссовый торт з печивом і кави найшвидший покроковий рецепт
1. Замочуємо желатин в ХОЛОДНІЙ (крижаній воді), щоб він не втрачав своїх желирующих властивостей! Прибираємо в бік набухати, поки готуємо заварний крем! Якщо вдома тепло то желатин краще прибираємо в холодильник! В чаші об’єднуємо молоко, жовтки, цукор і крахмал.
2. Окремо молоко нагріваємо до 80С (до перших парів). Вливаємо тонким струмком у жовткову масу обов’язково помішуючи! Потім повертаємо все в сотейник і варимо на середньому вогні, безперервно помішуючи до перших ознак загустіння! Переливаємо у високу склянку. Набряклий желатин розпускаємо імпульсивно (по 10 сек. не перегріваючи) в микроволновке.
3. Вливаємо до крему, туди ж додаємо згущене молоко і пробиваємо блендером. Блендер тримаємо під нахилом і не смикатимуть їм, щоб не утворювалися бульбашки! Окремо в чаші збиваємо охолоджені вершки до м’яких піків. Це коли вершки стали пишними, з’явився вже перший слід від віночка, але він не стабільний і исчезает.
4. В вливаємо вершки заварний крем (він буде теплим) і акуратно перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору. Кава необхідно зварити заздалегідь, щоб воно охолонуло! У кави за бажанням додаємо 30 гр. Бейліса. Вмочуємо печиво і викладаємо спочатку бортики.
5. Потім вливаємо половину мусу, викладаємо шар печива, залишився мус і знову печиво! Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на добу. Перед тим як вийняти тарт з форми, ставимо на 1-1, 5 години в морозилку.
6. Потім дно форми опускаємо в ємність з окропом на хвилину і перевертаємо на тарілку. Присипаємо какао порошком або поливаємо ганашем.
Відео рецепт 👇