Мякий паска дріжджовий на молоці

найсмачніший М’який паска дріжджовий на молоці рецепт простий.

Інгредієнти

300 мл молока
100 г цукру
90 мл раст.масло (або 100 р слив.олія)
3 шт яйця
1,5 с/л дріжджі
Цедра одного апельсина
Ванілін
Сіль
Борошна-скільки візьмуть

М’який паска дріжджовий на молоці покроковий рецепт

1. Першим ділом приготуємо опару. У тепле молоко додаємо дріжджі, по 3 ст. ложки цукру і борошна. Залишаємо хвилин 20 піднімається. Додаємо до яєць інший цукор і збиваємо до злегка білого піна. Родзинки заливаємо окропом на 2 хвилини і зливаємо. коли Опара взялася пишною шапкою як на відео – додаємо рослинне або вершкове масло і соль.

2. Трохи розмішавши, додаємо збите яйця і борошно, замішуємо м’яке, липке тісто, як показала на відео 👌 Обминаємо його і ще раз відставляємо піднятися. форми заповнюємо на ⅓ висоти, закриємо рушником і залишаємо на годину подниматься.

3. Через годину — великодня піднялися до верху, а значить пора в піч! Випікаємо при 180°С. Остиглі великодня прикрашаємо глазур’ю і підкоренням по вашому смаку або як показала на видео.

Відео рецепт 👇