М’який сирна паска без дріжджів рецепт простий Рецепт з минулого року, дуже популярний і дуже смачний, дублюю для вас ☺️ Вихід 2 штуки, розмір форми 11*8.5.
Інгредієнти
300 гр. борошна
250 гр. сиру 9% (не рідкий, не м’який). Я брала фірми президент
3 яйця категорія С0 (кімнатної температури)
180 гр. вершкового масла 82.5% (у мене вкуснотеево, м’яке – кімнатної температури)
150 гр. цукру
10 гр. разрыхрытеля тесту
1/4 ч. л. солі
⠀
За бажанням:
Ванілін
Цедра половини апельсина
100 гр. ізюму (цукатів, краще замочити на ніч у воді кімнатної температури, потім промити)
М’який сирний паска без дріжджів покроковий рецепт
1. 1. Борошно змішати з разрыхрытелем і сіллю, перемішати
2. Сир пробити блендером або протерти через сито, це важливо – він повинен бути однорідний
3. М’яке вершкове масло змішати з цукром і ванилинам, збити блендером 4 хв.
4. Додаємо по 1 яйцю і збиваємо хвилину, так вводимо всі 3 яйця
5. Додаємо протертий сир – збиваємо 2 хв.
6. Вводимо просіяне борошно в 2 заходу, замішуємо тісто лопаткою до однорідності близько 4-5 мин.
2. Сир пробити блендером або протерти через сито, це важливо – він повинен бути однорідний
3. М’яке вершкове масло змішати з цукром і ванилинам, збити блендером 4 хв.
4. Додаємо по 1 яйцю і збиваємо хвилину, так вводимо всі 3 яйця
5. Додаємо протертий сир – збиваємо 2 хв.
6. Вводимо просіяне борошно в 2 заходу, замішуємо тісто лопаткою до однорідності близько 4-5 мин.
2. 7. Додаємо цедру половини апельсина і родзинки, перемішуємо
8. Розкладаємо по формах, заповнюємо 2/3 форми
9. Запікаємо у вже розігрітій до 160 гр. духовці на режим верх/низ (без конвекції, у мене духовка электричкская) 1 годину – 1 година 20 хв. – готовність перевіряємо зубочисткою – після проколу вона повинна бути сухою. У мене пішло 1 година 15 хв.
10. Якщо сумніваєтеся зробіть надріз в куличе знизу і перевірте м’якуш, але дивіться що паска повинен повністю охолонути, щоб тісто стабілізувався
11. Дайте куличам охолонути, покривайте глазур’ю і украшайте.
8. Розкладаємо по формах, заповнюємо 2/3 форми
9. Запікаємо у вже розігрітій до 160 гр. духовці на режим верх/низ (без конвекції, у мене духовка электричкская) 1 годину – 1 година 20 хв. – готовність перевіряємо зубочисткою – після проколу вона повинна бути сухою. У мене пішло 1 година 15 хв.
10. Якщо сумніваєтеся зробіть надріз в куличе знизу і перевірте м’якуш, але дивіться що паска повинен повністю охолонути, щоб тісто стабілізувався
11. Дайте куличам охолонути, покривайте глазур’ю і украшайте.
3. Поради:
1. Якщо вершкове масло м’яке, наріжте на великі шматки і підігрійте в мікрохвильовці 10-15 сек, просто до м’якості
2. Мої форми не треба було змащувати олією, вони були з просоченням, ваші можливо треба буде
3. ВСІМ РАДЖУ – спробувати рецепт до свята, щоб точно вивірити час приготування до вашої духовке.
1. Якщо вершкове масло м’яке, наріжте на великі шматки і підігрійте в мікрохвильовці 10-15 сек, просто до м’якості
2. Мої форми не треба було змащувати олією, вони були з просоченням, ваші можливо треба буде
3. ВСІМ РАДЖУ – спробувати рецепт до свята, щоб точно вивірити час приготування до вашої духовке.
Відео рецепт 👇