Американський яблучний пиріг з солоною карамеллю і корицею

Як зробити смачний Американський яблучний пиріг з солоною карамеллю і корицею рецепт простий в духовці. Дуже популярний в Америці, яблучний пиріг з солоною карамеллю стане прекрасним доповненням як для вечірнього затишного чаювання, так і для святкового прийому гостей. У ньому є все, що можна очікувати від осіннього пирога і навіть більше. Він буквально просякнутий духом осені, такі солодкі наливні яблука, пахощі кориці і мускатного горіха… і це все щедро полите неймовірно смачною домашньою карамеллю і оповите в ніжне хрустке тісто.

Інгредієнти

Форма 24 см диаметном, 5 см заввишки

Для тіста:
* холодне вершкове масло — 220 г
* борошно — 320 р
* крижана вода — 50 мл
* горілка — 3 ст. л
* оцет — 1 ст. л

Для начинки:
* яблука — 1 кг (6 штук)
* лимон — 1 шт
* цукор (я беру коричневий) — 60 р
* кориця — 1 ч. л
* мускатний горіх — 1/4 ч. л
* борошно — 30 р
* солона карамель — 4 ст. л (рецепт карамелі є у стрічці)
* яйце для змащування тесту
* цукор тростинний для посипання — 1 ч. л (за бажанням)

Американський яблучний пиріг з солоною карамеллю і корицею покроковий рецепт

1. Почнемо з приготування тіста. 50 мл води змішайте з 3 ст. л горілки і 1 ст. л оцту і поставте в морозилку. Далі 220 грам холодного вершкового масла наріжте дрібним кубиком, на нього просійте 320 г борошна. Масло порубаєте разом з борошном, з ножем у дрібну крихту. Діяти слід швидко. Зберіть крихту в гірку, зробіть поглиблення і влийте воду (з морозилки). Швидко замісіть тісто. Не додавайте одразу всю воду, слідкуйте за консистенцией.

2. Замішане тісто скачайте в кулю і розділіть на 2 частини. Оберніть кожну частину в харчову плівку і покладіть тісто охолоджуватися в морозилку. Далі можна приступати до приготування начинки. 6 яблук очистіть і наріжте. Спочатку зніміть цедру з 1 лимона, а потім розріжте лимон і видавіть сік з 1 половинки. Додайте сік і цедру в яблука і добре перемішайте. Далі додаємо 60 г цукру Також додаємо 1 ч. л кориці, % ч. л мускатного горіха і 30 г борошна, все добре перемішуємо і залишаємо на пару хвилин. Дістаньте одну частину тіста і припылите з усіх боків борошном, неспішно розкотіть тісто товщиною 5 мм.
3. Акуратно перенесіть тісто на форму і розрівняйте. Далі викладіть начинку з яблук, полийте карамельним соусом. Другу частину тіста розкачайте і накрийте яблука зверху, обріжте зайве тісто. Зробіть надрізи для виходу повітря. Яйце злегка збийте виделкою зі столовою ложкою води і пензликом змастіть поверхню пирога. Посипте цукром за бажанням. Поставте форму з пирогом на деко і випікайте яблучний пиріг в заздалегідь розігрітій до 204°С (400°F) протягом 20 хвилин, потім зменшіть вогонь до 180°С (370°F) і випікайте ще 40-50 минут.

4. Якщо помітите що тісто почне занадто підрум’янюватися — накрийте пиріг фольгою і випікайте далі. Дайте пирогу охолонути протягом 4 годин перед подачею. Подавайте пиріг з кулькою ванільного морозива, полив додатково карамельним соусом. Цей яблучний пиріг краще всього подавати в той же день, але також його можна щільно накрити харчовою плівкою або фольгою і зберігати в холодильнику до 3 дней.