А на фото моя нова кондитерська любов. Мигдальний, вологий бісквіт «Муале» рецепт запозичила у талановитої @lizaglinskaya , вершковий крем, грейпфрутовий мус, безе. Вага торта ~ 3, 5 кг, висота 18 см, діаметр коржів і мусу 18 см, діаметр безе 16-17 див. Новий, не «побитий» смак, прекрасне цитрусове рішення, гірчинка грейфрута «включає» всі рецептори смаку)Мигдальний бісквіт найпрекраснішим чином поєднується з мусом і безе. Нагадую, велика порція торта, можете зробити половину порції або 3/4👌 В рецепті я вкажу порцію безе і як коржі в торт (це рівно 50% від рецепту)і для прикраси(50%). Намагаюся максимально точно описати весь процес.
Інгредієнти
-240 гр мигдальної муки;
-200 гр цукрової пудри;
-80 гр жовтки;
-200 гр яйця;
-75 гр борошна(у мене «Французька штучка»);
-75 гр вершкового масла 82, 5%;
-40 гр кокосової стружки;
-120 гр білка;
-120 гр цукру.
Мигдальний вологий бісквіт Муале покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Підготувати 4 кільця 18 см діаметром(дно кільця прокласти фольгою). Духовку розігріти до 160*(у мене з режимом конвекції). Отже, в окремій ємності змішати просіяні: борошно, мигдалеву борошно, цукрову пудру.
2. В іншій ємності з’єднати 80 гр жовтки і 200 гр яйця і додати гаряче розтоплене вершкове масло, змішати до однорідної консистенції. Яєчно-вершкову суміш додати до сухих інгредієнтів і змішати до однородности.
3. В окремій ємності збити білки на середній швидкості до утворення піни, потім ввести цукор і збивати на середній швидкості. Досить збиті білки не будуть «сповзати» з ємності (якщо її перевернути) і на віночку міксера безе утворює «дзьоб».
4. Змішати мигдальне заготовку зі збитими білками віночком(акуратно)і в кінці додати кокосову стружку, змішати до соединения.