Мисливський хліб на дріжджах на мангалі або в духовці простий рецепт. Поки літо не закінчилося і дачі не законсервовані на зиму, ловіть рецепт. Хіт на шашличних посиденьках! Елементарне тісто, яке можна замісити прямо перед виходом з дому. А можна спекти і будинки в духовці. Але на мангалі звичайно смачніше!
Інгредієнти
250 мл теплої води
400 г борошна
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
20 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих дріжджів)
25 г рослинної олії
Щіпка подрібнених трав (типу прованських) – я не кладу
Мисливський хліб на дріжджах на мангалі або в духовці покроковий рецепт
1. В теплій воді розвести дріжджі, сіль, цукор, залишити на 5-10 хвилин, влити рослинне масло, всипати трави. У просіяне борошно вилити все відразу і замісити тісто. Тісто має бути м’яким, але не липким. Залишити накритим мінімум хвилин на 15. Не обминаючи, розділити тісто на 6 частин, розкачати жгуты.
2. Намотати джгути на шампури або довгі палички. На долоню налити трохи рослинного масла і розправити тісто рівномірно, а заодно і змастити поверхню олією. Для варіанта на мангалі: пекти хліб над не дуже розжареним вугіллям, періодично перевертаючи, як шашлык.
3. Для варіанту в духовці: шпажки або шампури з тестом кладемо над формою, як шашлик, щоб хліб не торкався дна, а як би висів. Випікаємо при 180 С близько 30 хвилин, перевертаючи два-три рази за все время.