Як зробити смачні Начинки для капкейків: карамель, апельсиновий курд, ягідний конфітюр рецепт простий🧁
Інгредієнти
АПЕЛЬСИНОВИЙ КУРД:
✔апельсиновий сік – 250 мл
✔жовтки – 80 гр
✔крохмаль кукурудзяний – 12 гр
✔цукор – 100 гр
✔вершкове масло – 100 гр
КАРАМЕЛЬ:
✔цукор – 250
✔вершки 33%- 220
✔сл. масло – 45
✔сіль – 1/3 ч. л
ЯГІДНИЙ КОНФІТЮР:
✔ ягідне пюре – 150 гр
✔ цукор – 50 гр
✔ пектин яблучний – 4 гр
✔ сік лимона – 20 гр
Начинки для капкейків: карамель, апельсиновий курд, ягідний конфітюр покроковий рецепт
1. АПЕЛЬСИНОВИЙ КУРД:
змішайте жовтки, крохмаль і цукор. У сік додайте цедру одного апельсина. Доведіть до кипіння сік і вилийте на жовтки (виливайте через сито). Поставте сотейник з жовтком і соком на плиту і, постійно помішуючи, уварите до загустіння. Додайте в гарячий крем вершкове масло. Крем зберігається не більше трьох суток.
змішайте жовтки, крохмаль і цукор. У сік додайте цедру одного апельсина. Доведіть до кипіння сік і вилийте на жовтки (виливайте через сито). Поставте сотейник з жовтком і соком на плиту і, постійно помішуючи, уварите до загустіння. Додайте в гарячий крем вершкове масло. Крем зберігається не більше трьох суток.
2. КАРАМЕЛЬ:
в толстодонном сотейнику розтопіть цукор, на максимальній температурі, вводите його частинами, акуратно розмішуючи лопаткою до повного розчинення і карамельного кольору, не розмазуйте цукор по стінках сотейника. Як тільки весь цукор розчиниться і карамелізується, додати м’яке масло, розмішайте і починайте вводити киплячі вершки.
в толстодонном сотейнику розтопіть цукор, на максимальній температурі, вводите його частинами, акуратно розмішуючи лопаткою до повного розчинення і карамельного кольору, не розмазуйте цукор по стінках сотейника. Як тільки весь цукор розчиниться і карамелізується, додати м’яке масло, розмішайте і починайте вводити киплячі вершки.
УВАГА!!! вершки вводите частинами, маленькими порціями і кожен раз гарненько розмішуйте. Якщо будете багато додавати, карамель буде бризкати в різні боки, є ризик отримати опік. Як тільки ввели всі вершки, дайте покипіти одну хвилину і знімайте з вогню і додайте сіль. Процідіть через металеве сито.
3. ЯГІДНИЙ КОНФІТЮР:
пюре прогрійте, потім поступово введіть цукор з пектином, постійно помішуючи, доведіть до кипіння і проваріть протягом пари хвилин, у самому кінці додайте сік лимона.
пюре прогрійте, потім поступово введіть цукор з пектином, постійно помішуючи, доведіть до кипіння і проваріть протягом пари хвилин, у самому кінці додайте сік лимона.