Як зварити саме смачне полуничне варення на зиму простий рецепт. Я полуницю просто обожнюю, обов’язково кожен рік готую полуничне варення в свіжому вигляді (рецепт є на моїй сторінці), але на жаль багато готувати його не виходить за умов його зберігання.
Тому ще і варю полуничне варення, щоб довше насолоджуватися його смаком. Ділюся з Вами ідеальним рецептом. Варення виходить ароматним, ягідка до ягідці, колір насичений. Зберігайте рецепт і поділіться зі своїми подружками😍адже зараз час консервації.
Тому ще і варю полуничне варення, щоб довше насолоджуватися його смаком. Ділюся з Вами ідеальним рецептом. Варення виходить ароматним, ягідка до ягідці, колір насичений. Зберігайте рецепт і поділіться зі своїми подружками😍адже зараз час консервації.
Інгредієнти
На один кілограм полуниці додаємо 1 кілограм цукру і 2 столові ложки лимонного соку.
найсмачніше полуничне варення на зиму покроковий рецепт
1. Спочатку ягоди перебираємо, потім промиваємо і очищаємо від плодоніжок. Беремо велику сковороду або сотейник, ставимо на вогонь. Наливаємо 50 мл води і викладаємо клубнику.
2. Після закипання варимо полуницю 7 – 8 хвилин на середньому вогні, щоб випарувалася зайва волога. Потім додаємо цукор, лимонний сік, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Варю по 1 кілограму, щоб полуниця зберегла свою форму.
3. Готове варення розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Вже кілька років полуничне варення готую за цим рецептом. Дуже смачно получается.
Відео рецепт 👇