Рецепт новорічного печива у вигляді ялинових шишок. Я закохалася з першого погляду в цю красу! Виглядає приголомшливо, готується швидко і без спеціальних форм. Далі текст належить Анастасії. Просте шоколадне печиво, і ось вже стало по-новорічному: затишний святковий аромат, смачне печиво з чаєм чи какао. Залишилося прикрасити ялинку, закинути ноги на пуфик і включити добрий різдвяний фільм. Таким печивом, до речі, здорово доповнити коробочки з ласощами, якщо раптом готуєте їх на замовлення або у подарунок. Як зробити Новорічне печиво у вигляді ялинових шишок рецепт простий.
Інгредієнти
Для тесту:
▪️1 яйце
▪️75 г вершкового масла
▪️75 г рослинної олії без запаху
▪️100 г цукру
▪️270 г борошна
▪️30 г какао
▪️8 г розпушувача
▪️1 г ваніліну
▪️1/2 год л меленої кориці
▪️1/3 год/л меленого мускатного горіха
Новорічне печиво у вигляді ялинових шишок покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти – кімнатної температури. Змішати яйце з цукром, м’яким вершковим маслом і рослинним. Просіяти всі сухі інгредієнти і додати до рідким. Тісто скатати ковбасою завтовшки 5-6 см, обернути харчовою плівкою і покласти в холодильник на пару годин. ⠀ Розрізати нашу шоколадну ковбасу на шматки по 35-40 гр.
2. Скачати кожен в ковбаску товщиною 2-3 см, звузивши один кінчик, щоб він був гостріше. ⠀ Викласти заготовки на деко, застелене пергаментом, на відстані один від одного. Не треба їх расплющівать, за вас це зроблять ніж і духовка. ⠀ Тепер найголовніше, що перетворить звичайне печиво в шишки: необхідно гострим ножем зробити насічки по діагоналі з двох сторін, щоб вийшло хрест на крест.
3. Неглибоко, міліметри на три. ⠀ Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-17 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці! Готове печиво дуже ніжне, акуратно перенесіть його на решітку для охолодження, охолонувши, воно зміцніє. Всередині серединка може залишитися м’якою і тягучою. У мене вийшло 15 шишек.