Як зробити Обліпиховий мармелад з імбиром рецепт простий. Пропоную підтримати себе солодким – шматочок соковитого ароматного мармеладу ще нікому не зашкодило! А якщо він ще обліпиховий? Так з імбиром? Терміново готуємо, ось що я вам скажу! Зберігайте піст, а спасибі можна сказати в коментарях!👌🏻 Цей мармелад ми готуємо на пектині.
Він продається в магазинах для кондитерів, маркетплейсах і навіть супермаркетах. Нагадаю основні правила роботи з ним: ✅пектин нам потрібен жовтий. До нього належать яблучний або цитрусовий пектини. Вони однакові за желирующей силі.
Які марки можу порадити? Унипектин цитрусовий, пектини Вальде, Андре, ИльБейкери. ✅для рівномірного введення в рідину пектин потрібно змішати з цукром ✅вводити пектин в рідину температурою не вище 40С. І добре розмішуємо!
Він продається в магазинах для кондитерів, маркетплейсах і навіть супермаркетах. Нагадаю основні правила роботи з ним: ✅пектин нам потрібен жовтий. До нього належать яблучний або цитрусовий пектини. Вони однакові за желирующей силі.
Які марки можу порадити? Унипектин цитрусовий, пектини Вальде, Андре, ИльБейкери. ✅для рівномірного введення в рідину пектин потрібно змішати з цукром ✅вводити пектин в рідину температурою не вище 40С. І добре розмішуємо!
Інгредієнти
На рамку 18-20 см
300 г пюре обліпихи промислове
12 г пектину жовтого + 40 г цукру
230 г цукру
100 г глюкозного сиропу DE43
20 г інвертного цукру (тримолин, мед)
1 г імбиру сухого
3 г розчину лимонної кислоти
Обліпиховий мармелад з імбиром покроковий рецепт
1. Пектин добре змішати з цукром. Інший цукор з’єднати з глюкозным сиропом, инвертом. Пюре розтопити, якщо заморожено, до 20-30С. Всипати «дощиком» пектин, змішаний з цукром, дуже добре розмішати! Довести до кипіння, помішуючи. Коли закипить, частинами ввести решту цукру, имбирь.
2. Варити, помішуючи , до 107З. Ввести розчин лимкислоты, перемішати,розлити. Дати стабілізуватися 20 хв до утворення легкої скоринки. Присипати Цукром, декстрозой.
3. Стабілізувати ще 2-3 години, звільнити від рамки, перевернути на посипану цукром бік і стабілізувати 15-24 години в залежності від вологості в приміщенні, періодично перевертаючи пласт при необхідності. Після стабілізації обсипати цукром. Зберігати в герметичній упаковці при кімнатній температурі до 2 недель.