Окрошка на квасі з мясом, огірком, редисом, картоплею і яйцем

Окрошка на квасі з м’ясом, огірком, редисом, картоплею і яйцем простий рецепт. Имбирнительная окроха – зухвала і холодна, саме в ці останні літні деньки. А вони у нас, на диво, дуже спекотні. Зрозуміло, що типовий мешканець півдня нашої неосяжної поежится, поліз у шафу за светром і попросить гарячого чаю. Але нам і цього вистачає.
Як у будь-окрошці, найважливіше тут – це квас. Правильний шлях самурая – це виготовлення квасу в домашніх умовах. Але мій домашній квас більше схожий на брагу, після пари ковтків якого хочеться їхати до циган. Тому обійдемо квасними дарами наших білоруських сусідів. І вічний, як час питання, окроха на кефірі або квасі?

Інгредієнти

Підготовка 10 хв
Очікування
Приготування 15 хв
Загальний час 30 хв

На 1 літр имбирнительного квасу
⁃ 1 літр дуже смачного квасу
⁃ шматок кореня імбиру розміром з великий палець
⁃ по 1 ч. л. вершкового хрону і гострої гірчиці

На 1 порцію окрошки
⁃ 1 огірок
⁃ 1 редис
⁃ 100-150 г вареного м’яса
⁃ 1 варена картоплина
⁃ 1 варене перепелине яйце
⁃ дрібно нарубана зелень

Окрошка на квасі з м’ясом, огірком, редисом, картоплею і яйцем покроковий рецепт

1. Свіжий імбир натріть на тертці, додайте в квас, туди ж відправте гірчицю і хрін. Приберіть в холодильник на 1 сутки.

2. Картопля, огірок, редис і м’ясо наріжте у відповідності з уявленнями про прекрасне. Яйця располовиньте.

3. Викладіть начинку в тарілку, залийте квасом, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл. За бажанням додайте ложку сметаны.

Відео рецепт 👇