Як зробити смачний Осетинський пиріг з картоплею і сиром класичний в духовці простий рецепт. Як ви вже зрозуміли, головний принцип осетинського пирога – мало тіста, багато начинки, а не навпаки. Вважається, що чим тонше тісто, тим вишуканішим кухар☝🏻 Начинкою осетинського пирога також може бути м’ясо, зелень, овочі.
Інгредієнти
На 1 пиріг:
Тісто:
• 300 г борошна
• 7 г дріжджів швидкодіючих
• щіпка солі
• 1/2 ч. л. цукру
• 30 мл рослинного масла
• 180 мл води
⠀
Начинка:
• 280 г сиру сулугуні
• 300г вареного картоплі
• перець мелений
• 50г вершкового масла
Осетинський пиріг з картоплею і сиром класичний покроковий рецепт
1. Змішуємо в мисці всі інгредієнти для тіста. Руками або за допомогою стаціонарного міксера замішуємо гладке однорідний кульку тесту. Змащуємо стінки миски рослинним масло. Кладемо тісто, накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце підніматися на 1 годину. ⠀
2. Натираємо сир, варену картоплю розминаємо толкушкой і змішуємо з сиром. Додаємо сіль і перець за смаком, добре перемішуємо, формуємо кулю. ⠀ Присипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо тісто і долонями робимо з нього млинець товщиною приблизно 2 см.
3. У центр кладемо сирно-картопляну начинку. Діаметр млинця повинен бути трохи більше діаметру начинки. Краї млинця збираємо і защипуємо в центрі. Потім перевертаємо швом вниз і розправляємо долонями начинку по всій площі пирога.
4. У центрі зверху пальцем робимо отвір, щоб повітря могло виходить з пирога. ⠀ Випікаємо на максимальній температурі духовки 15-18 хв. ⠀ Поки гарячий пиріг, змащуємо його вершковим маслом і ділимо на 8 кусочков.