овочеве Соте з баклажанами, перцем, помідорами та морквою

Французьке овочеве соте з баклажанами, перцем, помідорами і морквою простий рецепт.

Інгредієнти

– баклажани 2 шт.
– перець солодкий 2 шт.
– помідори 4 шт.
– перець гострий – за бажанням
– лук 2 шт.
– часник 3-4 зубчики
– зітхання 2 шт.
– 1 шт. цукіні маленький
– сіль, цукор за смаком 1:1
– олія 4 ст. ложки
– перець червоний мелений – за бажанням

овочеве Соте з баклажанами, перцем, помідорами і морквою покроковий рецепт

1. Баклажани очищаємо від шкірки за допомогою овочевого ножа, ріжемо кубиками. Пересипаємо 1 ч. ложкою солі, перемішуємо. Накриваємо перевернутою тарілкою, ставимо невеликий вантаж на півгодини. (За цей час не буде зайвим перешкодити пару раз 😉) Поки баклажани віддають гіркоту, всі інші овочі, крім часнику, миємо, чистимо і також нарізаємо кубиком.

2. У глибокій сковороді – сотейнику (який, до речі, і отримав свою назву завдяки даній страві 😉) розігріваємо олію. На сильному вогні обсмажуємо цибулю і моркву до невеликого зарум’янювання. Виймаємо шумівкою овочі в окрему велику миску, намагаючись залишити масло в сотейнику. З баклажанів віджимаємо рідину і також обсмажуємо. Виймаємо баклажани, слідом обсмажуємо цукіні. Потім перець. І, нарешті, помидоры.

3. Швидко обсмажуємо помідори і зменшуємо вогонь до мінімального. До того часу на дні каструлі повинна утворитися невелика прижаренная скоринка – це дуже важливо, так як вона дасть смак готового блюда 😋 Помідори пустять сік, який розчинить ту саму скоринку 😊 ☝️Якщо у вас недостатньо соковиті помідори, додайте трохи окропу. Можна і ложечку томатної пасты.

4. Додаємо до помідорів всі обсмажені раніше овочі, сіль і цукор за смаком. (Я на своє кількість овочів додала 1 ч. ложку солі і 1 ч. ложку цукру. Якщо у вас не солодкі помідори, покладіть трохи більше цукру). Якщо любите гостре, можна додати меленого червоного перца.

5. В самому кінці додаємо подрібнений часник і зелень. Перемішуємо соте і тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні 5 хвилин. Після чого вимикаємо плиту і даємо страві трохи настоятися. При бажанні можна розкласти гаряче соте в стерилізовані банки, закатати, укутати до охолодження – на зиму.